Nem og super lækker tomatgalette (fransk tærte uden æggemasse). Her er der brugt en færdig buttedej, hvilket gir din galette en let og sprød bund.
Ret frokost, Hovedret
Keyword butterdej, fransk tærte, galette, tærter, tomater
Antal 2personer
Forfatter Maj Schjøth
Ingredienser
1pakkefærdiglavet butterdej
1stkæg (til pensling)
1/2tsk sort sesam eller nigellafrø (drys på de penslede kanter)
2håndfuldecherrytomater - gerne i forskellige farver - skåret i skiver
Lidtolivenolie af god kvalitet
Lidtfriske basilikumsblade som drys på den færdige galette.
Ostecreme:
100gramfeta eller puckost
1spskcreme fraiche 18% eller græsk yoghurt
1fedknust hvidløg
1spskfintsnittede krydderurter f.eks. rosmarin, oregano, timian
Lidtcitronsaft, flagesalt og friskkværnet peber til at smage ostecremen til med
Sådan gør du
Sådan laver du galetten:
Rør fetaosten lind med creme fraiche og tilføj knust hvidløg og de fintsnittede krydderurter.Smag til med lidt citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber.Varm ovnen op til 200 grader eller 180 grader varmluft.Læg butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.Prik bunden med en gaffel, men lad 1 cm være hele vejen rundt.Pisk ægget og pensl kanten hele hele vejen rundt. Fold kanten ind og pensl ovenpå. Forbag butterdejsbunden 10 minutter.Tip: Selvom du har prikket bunden med en gaffel, kan den godt hæve op alligevel. Det betyder ikke noget. Du prikker blot hul på bunden og trykker den flad med en paletkniv.Smør den forbagte bund med ostecremen og fordel tomater skåret i skiver ovenpå. Jeg kan godt lide at veksle lidt med formerne - så i dag valgte jeg en rund form.Skal det være ekstra fint kan du pensle kanterne igen og drysse kanterne med sor sesam eller nigella.Bag den indtil kanterne er gyldne og sprøde og tomaterne er bagt.Drys den færdigbagte galette med friske basilikumsblade, drys med flagesalt, friskkværnet peber og dryp den med lidt rigtig god olivenolie.Server gerne med en lækker blandet salat.Husk du kan følge mig på INSTAGRAM og på den måde altid holde dig opdateret på nye opskrifter herinde på bloggen.Rigtig god fornøjelse!