Go Back

Tomatgalette med butterdej

Nem og super lækker tomatgalette (fransk tærte uden æggemasse). Her er der brugt en færdig buttedej, hvilket gir din galette en let og sprød bund.
Ret frokost, Hovedret
Keyword butterdej, fransk tærte, galette, tærter, tomater
Antal 2 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1 pakke færdiglavet butterdej
  • 1 stk æg (til pensling)
  • 1/2 tsk sort sesam eller nigellafrø (drys på de penslede kanter)
  • 2 håndfulde cherrytomater - gerne i forskellige farver - skåret i skiver
  • Lidt olivenolie af god kvalitet
  • Lidt friske basilikumsblade som drys på den færdige galette.

Ostecreme:

  • 100 gram feta eller puckost
  • 1 spsk creme fraiche 18% eller græsk yoghurt
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 spsk fintsnittede krydderurter f.eks. rosmarin, oregano, timian
  • Lidt citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber til at smage ostecremen til med

Sådan gør du

Sådan laver du galetten:

  • Rør fetaosten lind med creme fraiche og tilføj knust hvidløg og de fintsnittede krydderurter.
    Smag til med lidt citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber.
    Varm ovnen op til 200 grader eller 180 grader varmluft.
    Læg butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
    Prik bunden med en gaffel, men lad 1 cm være hele vejen rundt.
    Pisk ægget og pensl kanten hele hele vejen rundt. Fold kanten ind og pensl ovenpå.
    Forbag butterdejsbunden 10 minutter.
    Tip: Selvom du har prikket bunden med en gaffel, kan den godt hæve op alligevel. Det betyder ikke noget. Du prikker blot hul på bunden og trykker den flad med en paletkniv.
    Smør den forbagte bund med ostecremen og fordel tomater skåret i skiver ovenpå. Jeg kan godt lide at veksle lidt med formerne - så i dag valgte jeg en rund form.
    Skal det være ekstra fint kan du pensle kanterne igen og drysse kanterne med sor sesam eller nigella.
    Bag den indtil kanterne er gyldne og sprøde og tomaterne er bagt.
    Drys den færdigbagte galette med friske basilikumsblade, drys med flagesalt, friskkværnet peber og dryp den med lidt rigtig god olivenolie.
    Server gerne med en lækker blandet salat.
    Husk du kan følge mig på INSTAGRAM og på den måde altid holde dig opdateret på nye opskrifter herinde på bloggen.
    Rigtig god fornøjelse!