Go Back

Honningbagte figner - nem og lækker dessertopskrift

Nem og lækker dessert med friske figner, der bages ganske kort og serveres med ristede pistaciekerner, græsk yoghurt eller en rigtig god vaniljeis.
Tip: Prøv den også til ostebordet, hvor den helt sikkert vil bringe lykke.
Ret Dessert, let og lækkert
Keyword bagte figner, figner, friske figner, honningbagt
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 4-8 stk friske figner
  • 2 spsk flydende honning
  • 1 stk økologisk citron - skrællen fintrives
  • 1 håndfuld pistacienødder - usaltede
  • 2-3 spsk græsk yoghurt eller en rigtig god vaniljeis
  • 4 tsk smør

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Stil de friske figner i et ovnfast fad.
  • Med en skarp kniv skæres et kryds i toppen af hver figne - men endelig kun halvvejs igennem ellers falder de fra hinanden under bagningen.
  • Pres med fingrene så de åbner sig i toppen som en blomst
  • Rør den flydende honning sammen med fintrevet citronskal og dryp halvdelen henover fignerne og læg en lille klat smør ned i åbningen.
  • Drys med pistacienødder og stil fadet ind i ovnen i ca 8 minutter eller indtil smør og honning er smeltet.
  • Tag fadet ud af ovnen og dryp lige før servering resten af honnin/citronblandingen henover.
  • Server med græsk yoghurt tilsat lidt flydende honning eller en rigtig god vaniljeis.
  • Tip: Prøv at servere de honningbagte figner næste gang du laver ostebord. Det er virkelig lækkert!
  • Rigtig god fornøjelse og husk du kan følge mig på instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret på, når der kommer nyt herinde på bloggen.
    Jeg blir glad hvis du bruger mine opskrifter og tagger mig, så jeg kan følge lidt med hos dig også.