Go Back

Helstegt kylling med rodfrugter

Lækker marineret kylling, der helsteges på en bund af blandede rodfrugter.
Server f.eks. med hjemmelavet agurkesalat og evt det her lækre hvidløgsflutes.
Ret Aftensmad, hovedmåltid, ovnretter
Keyword hel kylling, kylling, marinade, rodfrugter
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1 stk hel kylling ca 1600 gram (uden indmad)
  • 1500 gram blandede rodfrugter (rødbede, flerfarvede gulerødder, pastinak, kartofler, beder)
  • Lidt olivenolie, flagesalt, friskkværnet peber og frisk timian eller rosmarin
  • 2-3 spsk god aioli som dip
  • 1 portion agurkesalat som tilbehør (link nedenfor)

Til rub (marinade)

  • 50 gram blødt smør
  • 25 gram olivenolie
  • 1 spsk Epic Spice Rotisserie Chicken Rub eller din egen blanding af tørret rosmarin, timian, oregano og evt lidt revet skal af en øko-citron
  • 2 tsk Paprika - jeg bruger edelsüss
  • 1-2 fed hvidløgsfed - knuste
  • 1 spsk brun farin eller muscovadosukker

Sådan gør du

  • Start med at røre marinaden/rubben sammen og gnid den ind i den klargjorte kylling. Læg kyllingen i et fad eller i en plasticpose og stil den på køl min 30 minutter og meget gerne længere.
  • Tænd ovnen på 200 grader alm ovn
  • Skræl kun rodfrugterne hvis det er nødvendigt. Ellers skrub dem grundigt og skær dem i mundrette stave.
  • Vend dem med olivenolie, flagesalt, friskkværnet peber og frisk timian eller rosmarin. Læg dem i bunden af et ildfast fad.
  • Tag kyllingen ud af posen og læg den med brystet NEDAD oven på rodfrugterne.
    Sæt fadet ind i den varme ovn og giv det i første omgang 20 minutter, hvorefter kyllingen vendes så brystet vender opad.
  • Sæt fadet tilbage i ovnen i 30-40 minutter eller indtil kyllingen er gennemstegt (kødsaften skal være klar)
  • Tag fadet ud og skær kyllingen ud og server med de bagte rodfrugter, hjemmelavet agurkesalat og evt et lækkert hvidløgsflute
  • Husk du kan følge Majspassion på Instagram (klik på linket) og hold dig opdateret på nyhederne herinde på bloggen.