-
Start med at røre marinaden/rubben sammen og gnid den ind i den klargjorte kylling. Læg kyllingen i et fad eller i en plasticpose og stil den på køl min 30 minutter og meget gerne længere.
Tænd ovnen på 200 grader alm ovn
Skræl kun rodfrugterne hvis det er nødvendigt. Ellers skrub dem grundigt og skær dem i mundrette stave.
Vend dem med olivenolie, flagesalt, friskkværnet peber og frisk timian eller rosmarin. Læg dem i bunden af et ildfast fad.
Tag kyllingen ud af posen og læg den med brystet NEDAD oven på rodfrugterne.Sæt fadet ind i den varme ovn og giv det i første omgang 20 minutter, hvorefter kyllingen vendes så brystet vender opad. Sæt fadet tilbage i ovnen i 30-40 minutter eller indtil kyllingen er gennemstegt (kødsaften skal være klar)
Tag fadet ud og skær kyllingen ud og server med de bagte rodfrugter, hjemmelavet agurkesalat og evt et lækkert hvidløgsflute Husk du kan følge Majspassion på Instagram (klik på linket) og hold dig opdateret på nyhederne herinde på bloggen. -