Go Back

Fladbrød - naan

Nem og hurtig opskrift på de uundværlige fladbrød.
Ret brød, fladbrød, madbrød, naan
Keyword fladbrød, madbrød, naan, naanbrød
Antal 10 stk alt efter størrelse
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Jeg bruger røremaskine, men du kan sagtens røre dejen i hånden, hvis du ønsker det.

Ingredienser

  • 4 dl lunkent vand
  • 25 gram gær
  • 1 tsk flydende honning - kan udelades, men det booster gæren
  • 1.5 tsk flagesalt
  • Ca 500 gram Manitobamel (du kan også bruge en kombi af Tipo 0 og hvedemel)

Sådan gør du

  • Opløs gær og flydende honning i det lunkne vand
  • Sæt røremaskinen igang og tilsæt lidt efter lidt melet.
  • Når du har tilsat halvdelen af melet tilsætter du først nu saltet.
  • Kører dejen så den er blank og spændstig og let fugtig.
    Manitobamel indeholder mere protein end alm hvedemel og kræver derfor lidt mere æltning.
  • Dæk skålen med et rent klæde og stil den til hævning et lunt sted i 30 minutter
  • Læg dejen ud på et meldrysset bord og skær den i passende stykker, der rulles flade med en rullepind eller blot trykkes flade med hænderne.
  • Bag dem på en TØR pande ved middel varme.
    Når brødet bobler på overfladen, vender du det.
    De skal kun bages ganske kort.
  • Server dem mens de er lune eller frys dem ned, så der er lækkert brød til travle dage.
  • Tip: Drys gerne de færdige fladbrød med krydderier. Jeg er vild med de varme krydderier som f.eks. zhug eller kerala curry