Go Back

Græsk kylling

Saftig og lækker helstegt kylling med souvlaki krydderi
Ret Aftensmad, hovedmåltid, kylling
Køkken grækenland
Keyword græsk, helstegt kylling, kylling, souvlaki
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1600 gram hel kylling af god kvalitet
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk Souvlaki krydderiblend fra @SpicSpice Du kan lave dit eget græske krydderi ved at blande: fintrevet citronskal, mynte, oregano

Tilbehør - bagte rodfrugter:

  • 1500 gram blandede rodfrugter
  • 2-3 store bagekartofler
  • Lidt god olivenolie
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 spsk fintsnittede friske krydderurter f.eks. oregano, timian, rosmarin

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader alm ovn
  • Skyl kyllingen grundigt og dup den tør med køkkenpapir.
  • Skræl om nødvendigt rodfrugterne og skær dem i grove stykker og kartoflerne i tykke både. Endelig ikke alt for småt!
    Ved dem i olivenolie, friske krydderurter, flagesalt og friskkværnet peber.
    Læg dem ned i bunden af et ildfast fad eller bradepande.
  • Smelt smør i en lille kasserolle og bland med de græske krydderier. Smørret må endelig ikke brune, men blot smeltes sammen med krydderierne.
  • Læg kyllingen oven på de klargjorte rodfrugter med brystet NEDAD.
    Pensl med lidt af kryddersmøret og sæt fadet ind i ovnen i 20 minutter.
  • Tag fadet ud af ovnen og vend kyllingen, så brystet vender opad.
    Pensl med rigeligt kryddersmør og sæt fadet tilbage i ovnen ca 50 minutter til kødsaften er helt klar og kyllingen er dejligt gylden og sprød på overfladen. Pensl med jævne mellemrum med kryddersmørret.
    Tip: Har du svært ved at få skindet sprødt og gyldent kan du give den en kort tur under grillen - men pas på den ikke får for meget, så kødet blir tørt og kedeligt.
  • Tag kyllingen ud af ovnen og lad den hvile 5 minutter inden du serverer den.
    Jeg har i dag lagt den over på et fad med feldsalat og serveret de bagte rodfrugter i en skål ved siden af.
  • Husk du kan følge mig på Instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret på alt det nye herinde på bloggen.