Flødekartofler med et lækkert twist: Prøv denne kombination med fløde, ricotta og friskrevet cheddarost.
Ret Aftensmad, kartoffel, Tilbehør
Keyword kartoffel, kartoffelkage, kartofler i lag, ovnkartofler
Antal 4personer
Forfatter Maj Schjøth
Equipment
Jeg bruger en springform med løs kant, men et ildfast fad kan også bruges.
Ingredienser
800gramkartofler snittet i tynde skiver med mandolinjernJeg skræller kun kartoflerne, hvis skrællen er meget dårlig
4stkæg str L
1.5dlPiskefløde Madlavningsfløde kan også bruges, men piskefløden gir bare den bedste konsistens
1bægerricotta - 250 gram
2håndfuldefriskerevet rød cheddar eller anden ost, der kan smelte
2fedknust hvidløg
Lidtflagesalt, friskkværnet peber, friskrevet muskatnød, oregano og timian
Evt 1stilksalvie - til pynt på den færdige kageDu kan også drysse frisk timian eller oregano ovenppå.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader varmluft
I en stor skål piskes æg sammen med piskefløde. Vend ricotta, revet ost, knust hvidløg og krydderier i og hæld derefter de tynde kartoffelskiver ned i massen.
Vend det hele grundigt rundt, så æggemassen kommer godt omkring kartoffelskiverne.
Jeg bruger en springform med variabel størrelse, som jeg forer med bagepapir.
Hæld kartoffelmassen ned i formen og jævn overfladen lidt ud, men undlad at presse kartoflerne for hårdt sammen.
Bag kartoffelkagen i den varme ovn mellem 50 og 60 minutter.Bagetiden afhænger meget af din ovn og hvor høj du laver din kartoffelkage.Prik i den med en kødnål og tag den færdige kartoffelkage ud af ovnen, når nålen ikke møder modstand.
Lad gerne kartoffelkagen stå lidt for at "samle sig" inden du serverer den.Skal den være ekstra fin, kan du lægge nogle friske salvieblade på eller give den et fint drys med frisk timian eller oregano.
Husk du kan følge mig på Instagram og på den måde altid holde dig opdateret på alt det nye herinde på bloggen.