JULEBOLLER MED KARDEMOMMEFRØ, ROSINER OG SUKAT
Du kan både lade dejen langtidshæve - dvs på køl natten over eller bage samme dag. Derfor varierer gærmængden og temperaturen på mælken.
Kardemommekapslerne åbnes lettest, hvis du lægger dem ned i en morter og gir dem et dask med støderen.Fjern kapseldele og stød herefter frøene. Rør gæren ud i mælken. Mælken skal være kold, hvis den skal langtidshæves og lillefingervarm, hvis du skal bage samme dag.
Rør herefter sukker, stødte kardemommefrø, saft og skal af den økologiske appelsin i.
Herefter tilsættes hvedemelet lidt ad gangen. Først når næsten al hvedemelet er rørt i tilsættes saltet.
Kør dejen blank og herefter tilsættes lidt ad gangen smøret.
Ælt dejen ved høj hastighed indtil den slipper kanterne på røreskålen.
Først til allersidst tilsætter du rosiner og sukat, der blot skal fordeles i dejen.
Dæk skålen og hvis den skal langtidshæve stilles den på køl natten over. Ellers stilles den til hævning et lunt sted 1 time eller til den er hævet til dobbelt størrelse.
Hæld den færdighævede dej ud på et meldrysset bord og del den i nogenlunde ligestore stykker. Jeg fik det til at passe med 80 gram pr bolle.
Form til stramme boller, der lægges over på en bageplade beklædt med bagepapir.
Dæk dem til og lad dem efterhæve 1/2 time inden de pensles med sammenpiskes æg og drysses med nøddeflager, rørsukker og kardemommefrø.
Bages ved 220 grader alm ovn i 12-15 minutter til de er flotte gyldne på overfladen.
Lad julebollerne køle en smule af på en bagerist inden de nydesHusk julebollerne er fryseegnede. De skal blot lunes i en varm ovn. Du kan følge mig på Instagram og på den måde altid være opdateret på alt det nye herinde på bloggen. -