Go Back

Brydebrød - pull apart juletræ med ost

Nemt og lækkert brydebrød i en julet udgave med ost og lækker topping.
Ret Bagværk, brød, jul
Keyword brydebrød, hvidløg, ost, pull apart
Antal 1 stk
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 500 gram færdiglavet pizzadej eller focacciadej Du finder opskrifter på både pizza- og focacciadej herinde på bloggen.
  • 30 stk mini kugle mozzarella (svarer til 2 pakker) eller 30 små stykker rød cheddar
  • 1 stk æg - til pensling
  • 1 spsk hvide sesamfrø til drys

Topping:

  • 3 spsk smeltet smør
  • 2 fed knuste hvidløgsfed
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • 1 spsk fintsnittet bredbladet persille
  • 1 spsk fintsnittede basilikumsblade

Dip:

  • 1 portion pizzasauce eller ketchup rørt med bbq-sauce og smagt til med lidt chiliflager, flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Del dejen i 30 nogenlunde lige store stykker.
  • Læg et stykke ost i midten af dejen og luk grundigt, så osten ikke løber ud, når den smelter.
  • Læg bollen med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.
    Lav en form som et juletræ: Start med 7 på en række, næste række 6 osv. Slut med en på toppen og to i bunden som stub.
  • Lad dem efterhæve 30 minutter tildækket et lunt sted.
  • Pensl med æg pisket med lidt vand og drys med hvide sesamfrø
  • Varm ovnen op til 200 grader varmluft
  • Bag juletræet i 15-20 minutter til bollerne er flot gyldne på overfladen.
  • I en lille gryde smeltes smøret. Tilsæt knust hvidløg, parmesan og friske krydderurter. Rør det hele sammen.
  • Tag det færdigbagte juletræ ud af ovnen og pensl gavmildt med smørblandingen.
  • Server det lune brød til supper, salater, gryderetter eller bare som en lækker snack sammen med lidt dip.
  • Tip til en nem dip:
    Du kan bruge en færdiglavet pizzasauce eller røre lidt ketchup med bbq-sauce og smage den til med lidt chiliflager, flagesalt og friskkværnet peber.
  • Brydebrødet er fryseegnet, men så skal skal du vente med at pensle det med smørblandingen.
    Lad det frosne brydebrød tø op på køkkenbordet og varm det op i ovnen. Først herefter pensler du det med smørblandingen. På den måde får du et lige så lækkert brød, som var det helt friskbagt.
  • Rigtig god fornøjelse!
    Husk du kan følge mig på Instagram. På den måde kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.