Tynd, sprød bund med cremefraiche, løg og bacon - hævefri opskrift
Ret Aftensmad, frokost, hovedmåltid, Tilbehør
Køkken Fransk, tysk
Keyword bacon, creme fraiche, flammkuchen, hævefri, løg, tarte flambée
Antal 4stk
Forfatter Maj Schjøth
Equipment
1 pizzasten
Ingredienser
3dlvand
2spskolivenolie
Ca 350gramBlå Caputo eller anden pizzamel
2tskbagepulver
1tskflagesalt eller fint salt
300gramcreme fraiche 18%
Ca 1tskfriskrevet muskatnød (smag til og juster med mere om nødvendigt)
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
150grambacon i tern
2stkstore alm løg - halveret og skåret i tynde skiver
Lidtfriske timianblade eller oregano
Sådan gør du
Tænd ovnen på 250 grader (over og under varme) og sæt en pizzasten/plade med ind i ovnen.Bruger du en jernplade eller bagestål sættes det ind 45 minutter før bagning. Ellers opnåes ikke den høje temperatur som er nødvendig for et godt bageresultat.
Dej:
DejVand og halvdelen af pizzamelet røres sammen, hvorefter resten af melet røres i sammen med friskrevet muskatnød, flagesalt og bagepulver.Sørg for at ælte dejen grundigt igennem, så den er glat og blank – gerne i 10 minutter på røremaskine.
Læg dejen ud på en meldrysset bord og del den i 4 nogenlunde lige store stykker. Lad dem hvile i 30 minutter imens ovnen varmer ordenligt op og du klargør fyldet.
Fyldet:
Rør creme fraiche med friskrevet muskat, flagesalt og friskkværnet peber. Smag på den og juster med ekstra muskat osv om nødvendigt.Pil løgene, skær dem i halve og herefter i tynde skiver.Har du et helt stykke bacon skæres det i små tern.Fjern stilke fra de små timianblade/oreganoblade
Rul dejen meget tyndt ud, smør den med creme fraicheblandingen og fordel løg og bacon ovenpå.Sæt den ind på den varme bagesten og bag den i ca 10 minutter eller indtil bunden er sprød og gylden.
Tag den færdige flammkuchen ud og drys med timian eller oregano.Skær den i mindre stykker og nyd den imens den er helt friskbage.Tip: Prøv at servere flammkuchen som tilbehør til dine salater eller supper.