Go Back

Flammkuchen

Tynd, sprød bund med cremefraiche, løg og bacon - hævefri opskrift
Ret Aftensmad, frokost, hovedmåltid, Tilbehør
Køkken Fransk, tysk
Keyword bacon, creme fraiche, flammkuchen, hævefri, løg, tarte flambée
Antal 4 stk
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • 1 pizzasten

Ingredienser

  • 3 dl vand
  • 2 spsk olivenolie
  • Ca 350 gram Blå Caputo eller anden pizzamel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk flagesalt eller fint salt
  • 300 gram creme fraiche 18%
  • Ca 1 tsk friskrevet muskatnød (smag til og juster med mere om nødvendigt)
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 150 gram bacon i tern
  • 2 stk store alm løg - halveret og skåret i tynde skiver
  • Lidt friske timianblade eller oregano

Sådan gør du

  • Flammkuchen
  • Tænd ovnen på 250 grader (over og under varme) og sæt en pizzasten/plade med ind i ovnen.
    Bruger du en jernplade eller bagestål sættes det ind 45 minutter før bagning. Ellers opnåes ikke den høje temperatur som er nødvendig for et godt bageresultat.

Dej:

  • Dej
    Vand og halvdelen af pizzamelet røres sammen, hvorefter resten af melet røres i sammen med friskrevet muskatnød, flagesalt og bagepulver.
    Sørg for at ælte dejen grundigt igennem, så den er glat og blank – gerne i 10 minutter på røremaskine.
  • Læg dejen ud på en meldrysset bord og del den i 4 nogenlunde lige store stykker. Lad dem hvile i 30 minutter imens ovnen varmer ordenligt op og du klargør fyldet.

Fyldet:

  • Rør creme fraiche med friskrevet muskat, flagesalt og friskkværnet peber. Smag på den og juster med ekstra muskat osv om nødvendigt.
    Pil løgene, skær dem i halve og herefter i tynde skiver.
    Har du et helt stykke bacon skæres det i små tern.
    Fjern stilke fra de små timianblade/oreganoblade
  • Rul dejen meget tyndt ud, smør den med creme fraicheblandingen og fordel løg og bacon ovenpå.
    Sæt den ind på den varme bagesten og bag den i ca 10 minutter eller indtil bunden er sprød og gylden.
  • Tag den færdige flammkuchen ud og drys med timian eller oregano.
    Skær den i mindre stykker og nyd den imens den er helt friskbage.
    Tip: Prøv at servere flammkuchen som tilbehør til dine salater eller supper.
    Flammkuchen pizza
  • Rigtig god fornøjelse!
    Flammkuchen