Go Back

Chili sin carne

Nem og lækker vegetarisk chiligryde med lækkert tilbehør
Ret Aftensmad, hovedmåltid, vegetarmad
Køkken Mexikansk
Keyword bønner, chili, chili sin carne, vegetarisk
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 400 gram Søde kartofler, skrællet og skåret i tern
  • 2 alm løg - fintsnittet
  • 4 fed hvidløg - fintsnittet
  • 1 stk squash - skåret i tern
  • 1 dåse sorte bønner (drænet og skyllet)
  • 1 dåse Mixed beans Chili fra @Urtekram
  • 1 stk rød peberfrugt skåret i tern
  • 2 dåser flåede hakkede tomater ialt 800 ml
  • 2 dl majs enten fra frost eller dåse
  • 1/2 tsk stødt koriander
  • 1/2 tsk stødt kanel
  • 1/2 tsk spidskommen
  • 1 tsk Chilisauce - tabasco
  • 30 gram mørk chokolade 70%
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 spsk usødet cacaopulver
  • Lidt olivenolie til at stege i
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Tilbehør:

  • Fuldkornsris - koges efter anvisning på pakningen
  • 1 stk avocado skåret i både
  • 1 stk lime skåret i både
  • Lidt frisk koriander eller bredbladet persille som drys
  • 1 portion mangosalsa: 1 mango og evt lidt ananas skåret i tern vendes med lidt rødløg i både, 1/4 rød chili i skiver, limesaft , et nip salt og frisk koriander
  • 2 dl creme fraiche 18%

Sådan gør du

  • Varm olivenolien op i en gryde og sauter løg, hvidløg og de søde kartofler nogle minutter.
  • Tilsæt herefter squash og krydderierne og lad det hele sautere indtil de søde kartofler er næsten møre.
  • Tilføj nu de hakkede, flåede tomater og bønnerne. De sorte bønner drænes og skylles inden de tilsættes, men Mixed Beans chili tilsættes MED lagen.
  • Lad det hele koge godt igennem ved middel varme og tilføj til sidst den mørke chokolade, flydende honning og usødet cacao.
  • Smag til med flagesalt, friskkværnet peber og evt ekstra tabascosauce, hvis du ønsker mere styrke,
  • Server med fuldkornsris, avocado, koriander eller bredbladet persille, limebåde, creme fraiche og evt en portion mangosalsa.
    Mangosalsa
  • Rigtig god fornøjelse!