Go Back

Pasta carbonara med kylling og bagte tomater

Skøn pastaret og ikke spor svær eller tidskrævende på trods af de bagte tomater. Tomater og kylling kommer sammen ind i ovnen imens du koger pasta og laver saucen. Så er alt færdigt på 30 minutter. Det er da nemt!
Ret Aftensmad, Hovedret, Hverdagsmad, Pasta
Køkken Italiensk
Keyword bagte tomater, burrata, carbonara, kylling, pasta, pasta carbonara
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Det skal du bruge til de bagte tomater og kyllingefilet

  • 500 gram cherrytomater - gerne de flerfarvede
  • Lidt løgpulver og hvidløgspulver, flagesalt og friskkværnet peber
  • 400 gram kyllingefilet
  • 1 spsk Rotisserie Chicken Rub fra @EpicSpice Alternativt kan du bruge dine egne foretrukne krydderier f.eks. all-round, taco mix osv.
  • Lidt olivenolie

Til saucen skal du bruge:

  • 2 stk hele æg str M/L
  • 1 stk æggeblomme
  • 3 dl pastavand
  • 100 gram friskrevet parmesan
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Derudover skal du bruge:

  • 400 gram tørret pasta - gerne spaghetti
  • 1 stk burrata til at brække henover den færdige ret
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • Lidt god olivenolie til at dryppe over den færdige ret
  • Lidt friske basilikumsblade som drys på den færdige ret

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader
  • Halver de små cherrytomater og vend dem i lidt olivenolie, flagesalt, friskkværnet peber, løg- og hvidløgspulver.
    Læg dem over i den ene halvdel af en bradepande beklædt med bagepapir.
  • Vend kyllingefileterne med lidt olivenolie og dit foretrukne krydderi og læg dem over på den anden halvdel af bradepande. Husk de skal ligge side om side og ikke ovenpå hinanden. På den måde blir både kylling og tomater færdige på samme tid.
  • Sæt bradepanden ind i den varme ovn i ca 25 minutter.
    Kog imens pastaen og lav saucen klar.
  • Kog pastaen efter anvisning på pakken. Det er vigtigt, at pastaen kun netop koges al dente, da den efterfølgende vendes i den varme sauce.
    Når du hælder pastavandet fra, så husk at tage 3 dl af pastavandet fra. Du kan også i slutningen af kogningen med et decilitermål hente de 3 dl op fra gryden. Men pas nu på fingrene! På den måde kan du komme igang med saucen inden pastaen er helt færdig.
  • Det er nemt at lave pastasaucen:
    Tag en lille gryde og læg de 2 hele æg plus æggeblomme og den friskrevene parmesan og et nip flagesalt ned i den.
    Pisk det hele godt sammen og tilføj lidt efter lidt det varme pastavand. Det er meget vigtigt at piske hele tiden, da du ellers ender ud i røreæg - og det gider vi ikke.
    Når al pastavandet er pisket ind i æggemassen tænder du komfuret og varmer under piskning saucen op til lige under kogepunktet. Så får du den her lækre cremede sauce.
  • Vend den færdigkogte pasta med saucen.
    Tag de færdige kyllinger/bagte tomater ud af ovnen og fordel tomaterne henover pastaen, bræk burrataen lidt i stykker og læg den ovenpå, dryp med lidt god olivenolie og giv det hele et gavmildt drys friskkværnet peber og lidt friske basilikumsblade.
    Server de bagte kyllingefilet i en skål ved siden af sammen med en humpel parmesan og et rivejern.
  • Rigtig god fornøjelse!