2stkansjosfileter i olielage (kan udelades, men de fungerer som krydderi og dressingen kommer IKKE tilat smage af fisk)
1stkæggeblomme
lidtcitronsaft - ca 2 spsk
lidtkoldt vand - ca 1 spsk
1tskdijonsennep
1tskworcestershire sauce
1fedhvidløg - knust
Ca 1/2dlgod olivenolie
50gramfriskrevet parmesan
Lidtflagesalt og friskkværnet peber til at smage til med
Hjemmelavede brødcroutoner:
6skiverfuldkornsbrød - helst daggammelt
1spsksmør
1spskolivenolie
Lidttørrede krydderier fx Pizza Seasonning fra EpicSpice eller oregano
Lidtflagesalt
Kylling:
2-3stkstore kyllingebryster
Lidtsmør eller olivenolie til at stege i
Lidtkrydderier f.eks. Rotisserie chicken rub fra EpicSpice
Salaten:
2stkGrøn romainesalat plukket i grove stykkerDu kan også bruge hjertesalat
Evt. 4spsksoltørrede tomater - groftsnittede
Lidtparmesanost - høvlet i brede flager
Sådan gør du
Start med at stege kyllingebrysterne:Steg kyllingebrysterne i smør/olivenolie. Husk at krydre dem godt.Læg de færdigestegte bryster til side og skal de serveres lune til salaten, så dæk dem med staniol og et rent viskestykke henover.Imens de steger laver du resten af tilbehøret klar.
Cæsar dressing:
Kom ansjosfileter, æggeblommen, vand, citronsaft og sennep op i en blender eller foodprocessor og kør, indtil du får en ensartet konsistens. Herefter tilsætter du revet parmesan og der blendes igen.Smag til med ekstra citron, flagesalt og friskkværnet peber.Tip: Oplever du at dressingen blir for tyk, så tilsætter du bare en smule koldt vand og blender igen.Stil den færdige dressing på køl indtil servering. Den kan fint holde sig 2-4 dage på køl, hvis du hælder den på et rent, skoldet glas.
Brød croutoner:
Skær brødet i små firkanter og rist dem ved svag til middel varme i smør/olivenolie indtil de er sprøde og let gyldne på alle sider.De kan krydres med italienske krydderier, hvidløgs og/eller løgpulver for at variere smagen.Tip: Laver du en lille portion, kan du med fordel riste hele brødskiver og først bagefter skære dem i firkanter.
Sådan samler du cæsar salaten:
I et stort fad fordeler du først romainesalaten, drys med gofthakkede soltørrede tomater og parmesanflager.Du kan naturligvis også portionsanrette salaten, hvis du ønsker det. Princippet er det samme.
Skær kyllingen i skiver og læg den i den ene side. Du kan også skære kyllingen i mundrette stykker, hvis du foretrækker det.Slut af med at dryppe lidt af dressingen og brødcroutoner henover salaten.
Stil skåle ind på bordet med ekstra kylling, brødcroutoner og dressing.Hos os er vi vilde med ost, så derfor sætter jeg også altid en humpel parmesan og et lille rivejern med ind på bordet. Så kan alle selv forsyne sig.