Go Back

Kartoffelsalat med feta og ærter

Nem og lækker kartoffelsalat med cremet fetaost og friske ærter
Ret Aftensmad, frokost, Grill-tilbehør, salater, Tilbehør
Køkken dansk
Keyword ærter, feta, kartoffelsalat, salater
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 400 gram små kogte kartofler Husk at salte vandet rigtig godt
  • 100 gram feta - jeg bruger Puckost
  • 2 dl ærter - friske eller fra frost, der er optøede
  • 5 stk radiser skåret i skiver
  • 2 spsk frisk dild - fintsnittet
  • 2 spsk frisk purløg - fintsnittet

Dressing:

  • 2 dl græsk yoghurt
  • 2 spsk mayonnaise af god kvalitet
  • 2 tsk Dijonsennep
  • 2 tsk flydende honning
  • Lidt citronsaft til at smage til med
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber til at smage til med

Sådan gør du

  • Start med at skrubbe kartoflerne rigtig godt og kog dem i godt saltet vand indtil de er lige netop færdige. Hæld vandet fra og lad dem køle lidt af. De behøver ikke være helt kolde inden du vender dem i dressingen.
    Imens kartoflerne koger, laver du dressing og resten af ingredienserne klar.
  • Dressingen laves ved at du rører græsk yoghurt med mayonnaise, sennep og flydende honning. Smag til med lidt citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber.
  • Skær de stadigt lune kartofler i mindre stykker eller skiver og vend dem i dressingen. Stil dem herefter på køl indtil de er helt kolde.
  • Vend med halvdelen af de friske krydderurter og fordel på et fad.
    Fordel herefter resten af krydderurterne henover sammen med smuldret feta(puckost), ærter og radiser.
  • Server som tilbehør til sommerens grill eller prøv den på ristet rugbrød.
    Opbevares i lufttæt beholder på køl.
  • Rigtig god fornøjelse!