Go Back

Sommersalat med frugt og spicy carry-mango salat

En vegetarisk salat med veggie nuggets som plantebaseret proteinkilde
Ret Aftensmad, frokost, Salat, vegetarisk
Køkken dansk
Keyword carry-mango dressing, jordbær, mango, nuggets, salat
Antal 2 personer
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • 1 blender/foodprocessor til dressingen

Ingredienser

  • 2 store håndfulde feldsalat, hjertesalat eller romainesalat
  • 1/2 stk mango skåret i tern
  • 1 håndfuld danske jordbær skåret i halve eller kvarte
  • 1 stk avocado skåret i tern
  • 1/2 håndfuld peanuts - saltede
  • Lidt lynsyltede rødløg
  • 1 pakke veggie nuggets fra Den Grønne Slagter (200 gram)
  • 2 store grove pitabrød
  • 1 portion spicy carry-mango dressing

Lynsyltede rødløg:

  • 1 stk rødløg skåret i tynde ringe
  • 1/2 stk økologisk citron - saften heraf
  • 2 tsk sukker eller sødemiddel

Spicy carry-mango dressing:

  • 1/2 stk godt moden og sød mango
  • 2 store tsk græsk yoghurt
  • 1/4 tsk dijonsennep
  • 1/4 tsk gurkemeje
  • Lidt carrypulver, gurkemeje og flagesalt til at smage til med Carry er et blandingskrydderi, der alt efter producenten smger meget forskelligt og har forskellig styrke. Start med en lille smule og tilføj mere, efter smag og behag. Gurkemeje er udelukkende tilsat for den smukke farves skyld.

Sådan gør du

  • Start med at lave de syltede rødløg:
    Citronsaft og rørsukker røres sammen og vendes (gerne med fingrene) med de tyndskårede løgringe. Sørg for at alle flader blir dækket. Lad dem stå og trække indtil i skal spise.
  • Sådan laver du dressingen:
    Læg den godt modne mango ned i et lille blenderglas eller foodprocessor og kør den til en jævn og glat mangopure.
    Rør den græske yoghurt med carry, sennep, gurkemeje og flagesalt. Juster med ekstra krydderier efter smag og behag.
    Vend det hele sammen og smag til en ekstra gang.
    Tip: Skal det gå hurtigt - kan du først blende mangoen og herefter tilsætte de øvrige ingredienser. Men vær obs på, at dressingen blir mere flydende på denne måde.
    Opbevar eventuelle rester på køl i et glas med tætsluttende låg. Her kan den fint holde sig et par dage.
  • Sådan samler du salaten:
    Steg nuggets 10 minutter til de er gennemvarme og sprøde på overfladen.
    Varm pitabrødene i ovn eller på brødrister.
    Tag et fad og fordel den grønne salat nederst. Fordel herefter mango, avocado og jordbær henover.
    Læg lidt lynsylrede rødløg på, skær de færdige nuggets i halve eller kvarte og fordel ca halvdelen på salaten og stil resten ind ved siden af i en lille skål.
    Drys til slut med lidt saltede peanuts og server salaten med den spicy carry-mango dressing og de lune pitabrød.
  • Rigtig god fornøjelse!