1 stk ovnfast pande - alternativt færdiggøres retten i et ildfast fad
Ingredienser
Ranch sauce:
2dlmadlavningsfløde eller alm fløde hvis du spiser low carb
1/2bægerPhiladelphia naturel
2tskløgpulver
1tskhvidløgspulver
1/2tskcayennepeber
2spskpurløg - fintsnittet
2spskbredbladet persille - fintsnittet
2spskdild - fintsnittet
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
Til kyllingefadet:
100grambacon skåret i tern
2stkbananskalotteløg eller 1 alm løg - fintsnittet
350gramkyllingebryst skåret i tern
1stkblomkålshoved - ca 700 gram - grofthakket
1håndfuldfriskrevet ost - jeg bruger Gouda
1/2håndfuldfriskrevet parmesan
Drys:
Lidtfriske krydderurter - fintsnittede
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader varmluft
Rist baconstykkerne sprøde på en tør pande. Løft dem over på et stykke køkkenpapir indtil de skal bruges.Panden skal IKKE vaskes af for stegerester. De gir dejlig smag til resten af retten.
Steg kyllingestykkerne og når de har taget farve, sænkes varmen og rødløg og blomkål tilsættes og steges med under jævnlig omrøring.
Ingredienserne til saucen blendes og smages til med flagesalt og friskkværnet peber. Hæld den hen over kylling/blomkålblandingen og fordel den revne ost henover.
Sæt fadet ind i den varme ovn i ca 15-20 minutter til overfladen er gylden og osten er smeltet.Tip: Når halvdelen af tiden er gået, kan du hæve temperaturen hvis overfladen på retten ikke er begyndt at tage farve.
Tag fadet ud af den varme ovn og drys med friske krydderurter og halvdelen af de sprøde bacontern. Resten sættes med ind på bordet i en lille skål.Server gerne med en grøn salat som tilbehør.