Go Back

Kylling og blomkål i cremet ranch sauce

Nem og lækker hverdagsmad hvor alt samles i et fad og gratineres i ovnen.
Ret Aftensmad, alt-i-et-fad, hovedmåltid, low carb
Keyword blomkål, blomkålsris, fløde, kylling, low carb, mad-i-fad, ranch sauce
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • 1 stk ovnfast pande - alternativt færdiggøres retten i et ildfast fad

Ingredienser

Ranch sauce:

  • 2 dl madlavningsfløde eller alm fløde hvis du spiser low carb
  • 1/2 bæger Philadelphia naturel
  • 2 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1/2 tsk cayennepeber
  • 2 spsk purløg - fintsnittet
  • 2 spsk bredbladet persille - fintsnittet
  • 2 spsk dild - fintsnittet
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Til kyllingefadet:

  • 100 gram bacon skåret i tern
  • 2 stk bananskalotteløg eller 1 alm løg - fintsnittet
  • 350 gram kyllingebryst skåret i tern
  • 1 stk blomkålshoved - ca 700 gram - grofthakket
  • 1 håndfuld friskrevet ost - jeg bruger Gouda
  • 1/2 håndfuld friskrevet parmesan

Drys:

  • Lidt friske krydderurter - fintsnittede

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Rist baconstykkerne sprøde på en tør pande. Løft dem over på et stykke køkkenpapir indtil de skal bruges.
    Panden skal IKKE vaskes af for stegerester. De gir dejlig smag til resten af retten.
  • Steg kyllingestykkerne og når de har taget farve, sænkes varmen og rødløg og blomkål tilsættes og steges med under jævnlig omrøring.
  • Ingredienserne til saucen blendes og smages til med flagesalt og friskkværnet peber. Hæld den hen over kylling/blomkålblandingen og fordel den revne ost henover.
  • Sæt fadet ind i den varme ovn i ca 15-20 minutter til overfladen er gylden og osten er smeltet.
    Tip: Når halvdelen af tiden er gået, kan du hæve temperaturen hvis overfladen på retten ikke er begyndt at tage farve.
  • Tag fadet ud af den varme ovn og drys med friske krydderurter og halvdelen af de sprøde bacontern. Resten sættes med ind på bordet i en lille skål.
    Server gerne med en grøn salat som tilbehør.