Go Back

Pasta med kæmperejer i cremet parmesansauce

Nem og virkelig lækker pastaret med krydrede kæmperejer i en cremet sauce med parmesan
Ret Aftensmad, Hovedret, Pasta
Køkken Italiensk
Keyword kæmperejer, nem mad, parmesan-sauce, pasta
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 400 gram tørret båndpasta - koges efter anvisning på pakken Jeg beregner 100 gram tørret pasta pr person, når der kun serveres denne ene ret
  • Lidt olivenolie eller smør
  • 2 stk skalotteløg el 1 alm løg - fintsnittet
  • 2-3 fed hvidløg - fintsnittet
  • 1 stor rød peberfrugt - snittet i tynde strimler
  • 1 håndfuld frisk basilikum - fintsnittet
  • 2 dl friskrevet parmesan
  • Ca 700 gram kæmperejer
  • Lidt flagesalt, friskkværnet peber, sød paprika og chiliflager Du kan også bruge frisk chili - fintsnittet, men pas på pastasaucen ikke blir for stærk.
  • 2 dl hvidvin eller grøntsagsbouillon
  • 3-4 dl Madlavningsfløde eller alm fløde Du kan også bruge kokosmælk hvis du foretrækker det.

Til servering:

  • 1 håndfuld cherrytomater skåret i halve eller kvarte
  • Lidt ekstra friskrevet parmesan
  • Lidt ekstra frisk basilikum som grønt drys

Sådan gør du

  • Start med at koge pastaen efter anvisning på posen. Det er vigtigt, at pastaen kun koges al dente og herefter drænes for væde.
    Pastaen kan enten serveres ved siden af eller vendes i den færdige sauce.
    Lav imens saucen og kæmperejerne
  • Varm lidt olivenolie eller smør op i en stegegryde. Krydr rejerne med flagesalt og friskkværnet peber og steg dem få minutter til de er lyserøde.
    Tag dem af panden - og den skal IKKE vaskes ren inden du laver saucen.
  • Tilføj evt ekstra olivenolie eller smør og sauter løg, hvidløg og rød peberfrugt indtil løgene er klare og peberfrugterne er møre. Krydr med paprika og chili.
  • Tilføj hvidvin og lad den koge ind til det halve ved middel varme. Tilsæt herefter madlavningsfløden og lad saucen tykne inden du river parmesan i og tilføjer den friske basilikum. Smag herefter til med flagesalt og friskkværnet peber.
  • Læg rejerne ned i den færdige sauce - og eventuelt også pastaen. Lad det hele varme godt igennem og drys med lidt ekstra basilikum, revet parmesan og godt med friskkværnet peber.
  • Rigtig god fornøjelse!