Go Back

Kyllinge nuggets

Saftig kylling med sprød overflade af kokos- og pankopanering.
Ret Aftensmad, hovedmåltid, Snack
Keyword kokosmel, kylling, nuggets, pankorasp, sennepsmarinade
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 800 gram kyllingebryst skåret i små mundrette stykker Du kan også bruge inderfilet
  • 3 store spsk Græsk yoghurt eller creme fraiche
  • 2 store tsk sennep - f.eks. Dijon
  • 3 spsk Pankorasp
  • 9 spsk kokosmel - mellemfint
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 tsk Sød paprika

Sød chili-lime dip

  • 5 spsk sød chilisauce
  • 2 1/2 spsk ketchup
  • 3 fed hvidløg - knuste
  • 1/2 stk lime - saften (evt lidt mere efter smag og behag)
  • Lidt olivenolie

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 220 grader varmluft
  • Start med at røre græsk yoghurt eller creme fraiche sammen med sennep og vend herefter kyllingestykkerne heri indtil alle flader er dækket.
  • Bland pankorasp, kokosmel, lidt flagesalt, friskkværnet peber og 1 tsk sød paprika sammen og vend kyllingestykkerne med marinaden i så alle flader er dækket af paneringen.
  • Læg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir side om side, men endelig ikke oven på hinanden.
  • Dryp lidt olivenolie henover eller brug en olivenoliespray og sæt kyllingerne ind i den varme ovn.
  • Tilberedningstiden er 15-20 minutter - hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke. Husk at ovne varme forskelligt.
    Tip: Har du en airfryer gir det et rigtig godt - og hurtigere resultat.
  • Sådan laver du dippen:
    Rør den søde chilisauce med ketchup og tilføj de knsute hvidløg. Rør så alt er blandet godt sammen og smag til med limesaft.
  • Nyd de sprøde kyllinge nuggets med den spicy dip.
    Rigtig god fornøjelse!