2stkbananskalotteløg (eller 1 alm løg) - halveret og snittet på skrå
1/2bundtforårsløg - halveret og snittet på skrå. Den grønne del gemmes som drys til den færdige ret.
1stksquash - snittet i tynde lange strimler
2stkgulerødder - snittet i tynde lange strimler
2storerøde snackpebre - snittet i lange tynde strimler
4fedhvidløg - fintnittet
1/2stkrød chili - fintsnittet
4-5stktørrede kafir limeblade (kan udelades, men gir en virkelig dejlig smag)
1spskkarry (medium styrke) af god kvalitet
1dåsetomatkoncentrat (140 g)
1spskgurkemeje
1stkgrøntsagsbouillonterning
1dåsefuldfed kokosmælk
Ca 1dåsevand (hold halvdelen tilbage og brug resten til at juster tykkelsen på saucen)
1håndfuldsukkerærter snittet i skrå skiver (bruges som drys på den færdige ret)
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
Evt 1stklime skåret i både - til servering
Forlag til tilbehør:
Ris, pasta, små kogte kartofler
Sådan gør du
Varm olivenolien op og sauter først løg til de er klare og tilsæt herefter hvidløg og de øvrige grøntsager. Lad det hele stege 4-5 minutter under jævnlig omrøring, så de ikke brænder på.
Tilføj først karry og lad det lige få varme inden du tilføjer tomatkoncentrat. Lad det sautere med et minuts tid inden du tilsætter gurkemeje, kokosmælk, vand og bouillonterning.
Lad det hele koge igennem ved svag varme ind til grøntsagerne er møre og saucen er begyndt at tykne.
Smag til med flagesalt og friskkværnet peber og drys med skårtskårede sukkerærter og den grønne del af forårsløgene.
Server med limebåde og tilbehør af enten løse ris, pasta eller små kogte kartofler