Go Back

Thai fiskefad

Lækker fiskeopskrift med torskeloins og masser af grønt i en skønt sauce med kokosmælk
Ret Aftensmad, fiskeretter, hovedmåltid, Hverdagsmad
Køkken Thai
Keyword bagte grøntsager, fisk, kokosmælk, thai mad, torsk, torskeloins
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • Lidt olivenolie til at stege i
  • 3-4 stk torskeloins
  • 2 stk bananskalotteløg (eller 1 alm løg) - halveret og snittet på skrå
  • 1/2 bundt forårsløg - halveret og snittet på skrå. Den grønne del gemmes som drys til den færdige ret.
  • 1 stk squash - snittet i tynde lange strimler
  • 2 stk gulerødder - snittet i tynde lange strimler
  • 2 store røde snackpebre - snittet i lange tynde strimler
  • 4 fed hvidløg - fintnittet
  • 1/2 stk rød chili - fintsnittet
  • 4-5 stk tørrede kafir limeblade (kan udelades, men gir en virkelig dejlig smag)
  • 1 spsk karry (medium styrke) af god kvalitet
  • 1 dåse tomatkoncentrat (140 g)
  • 1 spsk gurkemeje
  • 1 stk grøntsagsbouillonterning
  • 1 dåse fuldfed kokosmælk
  • Ca 1 dåse vand (hold halvdelen tilbage og brug resten til at juster tykkelsen på saucen)
  • 1 håndfuld sukkerærter snittet i skrå skiver (bruges som drys på den færdige ret)
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • Evt 1 stk lime skåret i både - til servering

Forlag til tilbehør:

  • Ris, pasta, små kogte kartofler

Sådan gør du

  • Varm olivenolien op og sauter først løg til de er klare og tilsæt herefter hvidløg og de øvrige grøntsager. Lad det hele stege 4-5 minutter under jævnlig omrøring, så de ikke brænder på.
  • Tilføj først karry og lad det lige få varme inden du tilføjer tomatkoncentrat. Lad det sautere med et minuts tid inden du tilsætter gurkemeje, kokosmælk, vand og bouillonterning.
  • Lad det hele koge igennem ved svag varme ind til grøntsagerne er møre og saucen er begyndt at tykne.
  • Smag til med flagesalt og friskkværnet peber og drys med skårtskårede sukkerærter og den grønne del af forårsløgene.
  • Server med limebåde og tilbehør af enten løse ris, pasta eller små kogte kartofler
  • Rigtig god fornøjelse!