Go Back

BBQ Kylling med sprøde kartoffelbåde og bagte tomater

Lækkert alt i et fad med bbq marinerede kyllingelår, sprøde kartoffelbåde og bagte tomater.
Ret Aftensmad, BBQ, hovedmåltid
Keyword bagte tomater, bbq, kartoffelbåde, kylling, kyllingelår
Antal 2 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Marinerede kyllingelår:

  • 4-6 stk kyllingelår Du kan også bruge kyllingebryst eller en hel kylling, hvis du foretrækker det.
  • 1 dl BBQ marinade Jeg brugte BBQ marinade #3 fra Porky & Pine, men du kan fint bruge andre marinader og rubs
  • Evt Lidt chiliflager da den anvendte BBQ er ret sød

Sprøde kartoffelbåde:

  • 4 stk bagekartofler - vaskes og lad skrællen blive på
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk frisk rosmarin (fintsnittet) eller 1 spsk timianblade
  • Lidt flagesalt
  • Evt 2 fed hvidløg - knust

Bagte tomater:

  • 1 klase blommetomater eller lignenende - gerne med stilken på
  • Lidt olivenolie

Derudover:

  • Lidt friske krydderurter f.eks. bredbladet persille som drys på den færdige ret.
  • Lidt ekstra BBQ marinade eller ketcup som dip
  • Evt lidt chilimayonnaise som dip
  • 1 lille økologisk citron skåret i både, der lægges imellem kartofler og kylling.
  • Lidt flagesalt som drys over de færdige kartofler og bagte tomater

Sådan gør du

Sådan marinerer du kyllingen:

  • Læg kyllingelårene i en frysepose sammen med marinaden og masser marinaden godt omkring kødet. Luk posen, læg den i en skål eller fad og stil på køl (gerne natten over, hvis det kan lade sig gøre).
  • Du kan tilberede de marinerede kyllingelår både på grill, i oven eller i en airfryer.
    Har du en ovn med varmluftfunktion kan du tilberede hele måltiden på en og samme gang.
  • I ovnen med varmluft - varm ovnen op til 225 grader
    Læg de marinerede kyllingelår over i et fad (marinaden skal ikke tørres af) og stil dem på den midterste ribbe.
    Lige som på grillen, pensler du kyllingekødet et par gange med ekstra marinade under tilberedningen.
    Stegetid vil ca være 30 minutter, men afhænger dels af din ovn og størrelsen på kyllingelårene. Tjek efter at kødsaften er helt klar og kødet løsner sig fra knoglen. Så er du sikker på, at kødet er gennemstegt.
    Vil du have helt sprødt skind, tænder du for ovnens grill-funktion de sidste minutter af tilberedningstiden.

Sådan laver du tilbehøret:

  • Vask kartoflerne, men lad skrællen sidde på.
    Skær dem i både og vend dem i en marinade af olivenolie, flagesalt, evt lidt knust hvidløg og friske krydderurter.
    Læg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir sammen med tomaterne (lad endelig stilkene sidde på). Tomaterne skal blot dryppes med lidt olivenolie.
    Sæt bradepanden på den nederste ribbe i ovnen. Kartoflerne og tomaterne skal have nogenlunde samme tilberedningstid som kyllingelårene.

Tip til servering:

  • Det ser lækkert ud, hvis du serverer hele måltidet på et stort fad.
    Fordel de sprøde kartoffelbåde på et varmt fad og fordel de bagte tomater henover. Drys evt med lidt flagesalt. Placer herefter de marinerede kyllingelår og slut af med citronbåde, friske krydderurter og små skåle med ekstra dip, bbq og ketchup.
  • Rigtig god fornøjelse!