Go Back

Salat med jordbær, kirsebær og vandmelon

Frisk sommersalat fyldt med friske bær, avocado og cremet feta
Ret Grill-tilbehør, Salat, sommermad, Tilbehør
Køkken dansk
Keyword avocado, feldsalat, jordbær, kirsebærsauce, salat, vandmelon
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 2 håndfulde feldsalat eller hjertesalat
  • 200 gram friske jordbær skåret i halve eller kvarte Gem et par hele med stilk, som bruges som pynt på den færdige salat
  • 200 gram friske kirsebær - skåret i halve og uden sten Gem et par hele med stilk, som bruges som pynt på den færdige salat
  • 200 gram vandmelon - skåret i mundrette stykker Fjern gerne de fleste kerner
  • 1 stk avocado skåret i mundrette stykker
  • 1/2 agurk skåret i skiver og herefter i kvarte
  • Lidt feta eller Puckost brækket i mindre stykker henover salaten

Dressing:

  • 1 stk økologisk citron (saften)
  • 1 tsk flydende honning
  • Et nip flagesalt og friskkværnet peber

Drys og topping:

  • Evt Lidt topskud fra mynte (hvis du har sådan en i haven) Kan udelades
  • 1 håndfuld ristede, saltede græskarkerner Kom græskarkerner på en tør pande og rist dem ganske kort til de begynder at knitre. Drys med flagesalt og køl dem ned inden de bruges.

Sådan gør du

  • Fordel salatbladene på et stort serveringsfad, fordel herefter de halverede jordbær, kirsebær, andmelon, agurkeskiver og avocadostykkerne rundt omkring.
    Læg evt et par hele jordbær og kirsebær på som pynt.
    Bræk lidt feta eller Puckost i små stykker som fordeles henover.
    Drys med de ristede og salte græskarkerner. Har du mynte i haven, smager det dejligt med lidt af de fine nye topskud på salaten.
    Rør dressingen sammen og hæld den over salaten lige før servering.
    Rigtig god fornøjelse!