I en stor pande eller gryde steges kyllingekødet i lidt olivenolie og der tilsættes frisk oregano, paprika, flagesalt og friskkværnet peber. Når kødet er brunet af sænkes varmen og den mørke balsamico tilsættes sammen med den fintsnittede hvidløg og løg. Lad det stege lidt et par minutter, hvorefter det hele tages op af gryden og stilles til side.
I samme gryde tilføjes lidt ekstra olivenolie og herefter ristes de strimlede røde snackpebre. Efter et par minutter tilføjes risonipastaen og vandet. Rør ofte, så risonien ikke brænder på. Tilberedningstiden for risoni er ca 10 minutter og den vil suge det meste af væden op.
Når risoni'en er ved at være al dente tilføjes kyllingen og de sorte oliven. Rør det nænsomt sammen og juster med ekstra krydderier efter smag og behag.
Lav toppingen ved at skære tomaterne i halve. Vend dem i lidt god olivenolie sammen med kalamata oliven, knust hvidløg, flagesalt, friskkværnet peber, smuldret feta og basilikumsblade.Lige før servering fordeles halvdelen af blandingen henover den varme kylling.