Skøn hyldeblomst marmelade lavet på resterne fra saft- og sirupproduktionen. Her kan man virkelig tale om at undgå madspild og marmeladen passer perfekt til ostebordet eller som topping på skyr, is og pandekager.
Ret småt og godt, Tilbehør
Keyword Hyldeblomst, marmelade, topping
Forfatter Maj Schjøth
Ingredienser
500gramhyldeblomstkvas (hyldeblomster OG citronskiver) fra saft- og sirupfremstillingen
Ca 1dlhyldeblomstsaft (evt mere)
75gramSukring gold (eller rå rørsukker)
30 gramkokosblomstsukker (eller rå rørsukker)
1/2stangvanille (korn på stangen)
Sådan gør du
Sådan gør jeg:
Blend kvaset så det får den konsistent du ønsker. Lav den hellere lidt for grov og giv den efterfølgende en ekstra tur med stavblenderen.
Hæld massen over i en gryde sammen med lidt hyldeblomstsaft, sukrin gold og vanillen
Kog massen igennem i ca 10-15 minutter ved svag varme, rør godt med jævne mellemrum og tilsæt om nødvendigt mere hydeblomstsaft
Smag marmeladen til og juster både sukker, væde og struktur om nødvendigt
Hæld den varme marmelade over på rengjorte glas, der evt er skyllet med Atamon for at forlænge holdbarheden. Sæt omgående låg på og lad dem køle af inden de stilles til opbevaring på køl.