Go Back

Hyldeblomst-marmelade

Skøn hyldeblomst marmelade lavet på resterne fra saft- og sirupproduktionen. Her kan man virkelig tale om at undgå madspild og marmeladen passer perfekt til ostebordet eller som topping på skyr, is og pandekager.
Ret småt og godt, Tilbehør
Keyword Hyldeblomst, marmelade, topping
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 500 gram hyldeblomstkvas (hyldeblomster OG citronskiver) fra saft- og sirupfremstillingen
  • Ca 1 dl hyldeblomstsaft (evt mere)
  • 75 gram Sukring gold (eller rå rørsukker)
  • 30 gram kokosblomstsukker (eller rå rørsukker)
  • 1/2 stang vanille (korn på stangen)

Sådan gør du

Sådan gør jeg:

  • Blend kvaset så det får den konsistent du ønsker. Lav den hellere lidt for grov og giv den efterfølgende en ekstra tur med stavblenderen.
  • Hæld massen over i en gryde sammen med lidt hyldeblomstsaft, sukrin gold og vanillen
  • Kog massen igennem i ca 10-15 minutter ved svag varme, rør godt med jævne mellemrum og tilsæt om nødvendigt mere hydeblomstsaft
  • Smag marmeladen til og juster både sukker, væde og struktur om nødvendigt
  • Hæld den varme marmelade over på rengjorte glas, der evt er skyllet med Atamon for at forlænge holdbarheden. Sæt omgående låg på og lad dem køle af inden de stilles til opbevaring på køl.
  • Rigtig god fornøjelse!