Tænd ovnen på 200 grader varmluft
Varm olien op i en stegegryde, der kan tåle at komme i ovnen
Brun kyllingekødet på alle sider og læg det over på en tallerken. Det skal ikke være stegt færdigt for det skal ind i ovnen senere, så det skal bare brunes fint på alle sider.
Tilsæt evt lidt olivenolie og sauter hvidløg og skalotteløgene til de er klare
Tilsæt nu blomkålsrisene og krydderierne. Sauter dem og vend dem rundt så krydderierne fordeles imellem blomkålsrisene
Tilføj de findelte flåede tomater eller salsa-saucen og rør det hele godt igennem
Smag til og juster hvis der skal krydres ekstra
Læg kyllingestykkerne tilbage og vend det hele godt rundt
Riv ost henover og læg nogle skiver syltede jalapenõs over hvis du kan li det ekstra hot - men pas på, hvis børn eller andre med sarte smagsløg skal spise med.
Sæt stegegryden ind i ovnen 15-20 minutter indtil osten er smeltet og gylden. Tænd evt grillfunktionen til sidst, hvis du ønsker en mere sprød ostegratinering.
Drys med fintsnittet bredbladet persille
Server evt med en stor blandet salat
Velbekomme