Go Back

Kylling og blomkålsris i spicy tomatsauce og ostegratinering

Saftig kylling og blomkålsris i en spicy tomatsauce og ostegratinering.
Super sundt og lækkert lchf/keto-venligt aftensmåltid hele familien vil elske.
Ret Hovedret, hurtig aftensmad, lchf/keto
Keyword blomkålsris, kylling, one-pot, ostegratinering
Antal 4
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 3 stk kyllingebryst skåret i mundrette stykker
  • 1 lille blomkålshoved
  • Lidt olivenolie til stegning
  • 2 store bananskalotteløg - fintsnittede
  • Krydderier Salt, friskkværnet peber, chipotle, røget paprika, oregano
  • 2-3 fed knuste hvidløg
  • 1 håndfuld finthakket bredbladet persille
  • 1-2 håndfulde revet ost f.eks. Fyrtårn, Ravost, Vesterhavsost, rød cheddar eller lignende
  • 1 dåse flåede tomater - findelt med en gaffel eller alternativt et glas salsa medium
  • Evt lidt syltede jalapenõs i skiver

Sådan gør du

Sådan laver du dine egne blomkålsris

  • Skær stokken fra blomkålen og læg buketterne over i en foodprocessor, som du kører indtil blomkålene bliver til fine blomkålsris.

Sådan laver du kyllingen:

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Varm olien op i en stegegryde, der kan tåle at komme i ovnen
  • Brun kyllingekødet på alle sider og læg det over på en tallerken. Det skal ikke være stegt færdigt for det skal ind i ovnen senere, så det skal bare brunes fint på alle sider.
  • Tilsæt evt lidt olivenolie og sauter hvidløg og skalotteløgene til de er klare
  • Tilsæt nu blomkålsrisene og krydderierne. Sauter dem og vend dem rundt så krydderierne fordeles imellem blomkålsrisene
  • Tilføj de findelte flåede tomater eller salsa-saucen og rør det hele godt igennem
  • Smag til og juster hvis der skal krydres ekstra
  • Læg kyllingestykkerne tilbage og vend det hele godt rundt
  • Riv ost henover og læg nogle skiver syltede jalapenõs over hvis du kan li det ekstra hot - men pas på, hvis børn eller andre med sarte smagsløg skal spise med.
  • Sæt stegegryden ind i ovnen 15-20 minutter indtil osten er smeltet og gylden. Tænd evt grillfunktionen til sidst, hvis du ønsker en mere sprød ostegratinering.
  • Drys med fintsnittet bredbladet persille
  • Server evt med en stor blandet salat
  • Velbekomme