Go Back

Sliders - burger med lammekød og fetacrumble

Små lækre lammeburgers med cremet fetacrumble i en briochebolle - simpelt og lækkert!
Ret Hovedret
Keyword burger, lammeburger, lammekød, slider
Antal 8 stk
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Grill eller grillpande

Ingredienser

Det skal du bruge til lammefarsen:

  • 800 gram hakket lammekød af god kvalitet
  • 3-4 fed hvidløg - knuste
  • 1 lille håndfuld frisk rosmarin - fintsnittet
  • 1 lille håndfuld frisk timian - fintsnittet
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • Lidt stødt spidskommen

Det skal du ellers bruge:

  • 1 stk lille rødkål
  • 1 portion syltede rødløg
  • 8 stk brioche eller andre små burgerboller egnet til sliders

Det skal du bruge til fetacrumblen:

  • 1/2 pakke Feta
  • 1 lille håndfuld friske mynteblade - fintsnittede
  • 1 håndfuld pistacienødder - grofthakkede
  • 1/2 stk citron - skallen heraf - fintrevet

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Start med at lave lammefarsen ved at blandet det hakkede lammekød med krydderierne og forme farsen til små bøffer. Steg dem på grillen uden låg i ca 8 minutter på hver side alt efter tykkelse.
  • Lav fetacrumblen ved at røre fetaosten blød og cremet og iblande de grofthakkede pistacienødder, citronskal og myntebladene. Bland det hele godt. Hvis blandingen bliver for tyk, kan du tilsætte lidt citronsaft.
  • Varm bollerne evt på grillen
  • Skær rødkålen helt fint enten med en skarp kniv, på mandolinjern eller simpelthen ved at trække en gammeldags osteskærer henover

Sådan bygger du dine sliders:

  • Fordel dine underboller på en velegnet serveringsflade f.eks. et tilpas stort bræt
  • Fordel dernæst den fintrevne rødkål, lammebøffen og et gavmild skefuld fetacrumble på bøffen. Slut af med de syltede rødløg og et drys fintsnittede mynteblade - og server mens de stadig er varme!
  • Velbekomme!
  • Et lille tip: Vi lægger altid kun første halvdel af bøfferne på grillen og lægger så næste portion på, når vi er ved at være færdige med første runde. På den måde får vi "trukket" måltidet lidt længere ud med tid til hygge osv og får samtidig også næste portion friske fra grillen.