Go Back

Brioche - bare de bedste!

Små syndigt lækre hvedeboller med masser af smør.
Ret Brød og kager, småt og godt
Keyword brioche, burgerbolle, hvedebolle, smør
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Røremaskine

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 25 gram gær
  • 3 dl sødmælk - fingervarmt
  • Ca 500 gram hvedemel af god kvalitet
  • 2 spsk økologisk rå rørsukker
  • 2 tsk flagesalt
  • 1 tsk stødt kardemomme (kan udelades)
  • 2 stk æg str. L/XL
  • 200 gram blødt smør skåret i firkanter
  • 1 stk æg til pensling
  • Evt lidt hvide sesamfrø til drys (kan udelades)

Sådan gør du

  • Sådan gør du:
  • Rør gæren ud i den lillfingervarme mælk
  • Rør æg, sukker, salt og det meste af hvedemelet i ved lav hastighed (også kardemommen hvis du vil bruge det)
  • Tilsæt melet lidt ad gangen, så du kan styre hvor meget der skal bruges. Sæt hastigheden op og lad maskinen gøre arbejdet. Står maskinen uroligt, kan du lægge en hånd på den, så den står mere stabilt og du undgår at den går i stykker.
  • Sænk igen hastigheden og tilsæt smøret lidt ad gangen og lad maskinen arbejde indtil dejen er glat og blank
  • Sæt film over kedlen eller hæld dejen ud på et meldrysset bord. Dæk en til og lad den hæve ca 1 time eller til dobbelt størrelse.
  • Rul dejen ud i en lang pølse og skær den ud i til ens størrelse
  • Form dejen til små boller der sættes til efterhævning på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Efterhæver 30 minutter
  • Varm ovnen op til 200 grader varmluft
  • Pisk et æg godt sammen og pensel bollerne og giv dem evt et drys hvide sesamfrø
  • Bag bollerne i ca 10 minutter - hold godt øje med dem, for ovne varme forskelligt!
  • Velbekomme!