Go Back

Mørbrad i cremet svampesauce

Svinemørbrad med svampe og bacon i en lækker cremet flødesauce - spis den sammen med blomkålsris eller almindelige ris eller små kartofler
Ret Hovedret, hurtig aftensmad, lchf/keto
Keyword bacon, efterår, gryderet, onepot, svampe, svinemørbrad
Antal 4
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 2 stk fine afpudsede svinemørbrad - skåret i tykke skiver
  • Lidt olivenolie til stegning
  • 1 pakke bacon
  • 1 stk solo hvidløg - fintsnittet
  • 1 stk mellemstort bananskalotteløg - fintsnittet
  • 1 stor bakke brune markchampignoner
  • 2 kviste frisk timian - kun bladene
  • 1/2 håndfuld bredbladet persille _ fintsnittet
  • 1/2 dl hvidvin eller bouillon
  • 4 dl piskefløde (alternativt madlavningsfløde)
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Start med at varme en stegegryde/pande op og rist baconskiverne, så de er sprøde og gyldne. Læg dem derefter over på fedtsugende papir (køkkenrulle)
  • Tilsæt efter behov lidt ekstra smør eller olie og rist svampene godt af indtil de er fint gyldne og har smidt evt væde. Læg svampene over i en tallerken.
  • Sauter hvidløg og skalotteløgene til de er klare. Læg derefter mørbradstykkerne ved og steg dem indtil de har en fin stegeskorpe og er næsten færdigstegte. Det er vigtigt at de ikke er helt gennemstegte.
  • Læg svampene tilbage i stegegryden/panden og tilsæt hvidvin eller bouillon, fløden og krydderier. Lad det koge let ind - smag til og juster om nødvendigt med ekstra krydderier.
  • Inden serveringen drysses lidt fintsnittet bredbladet persille henover og de sprøde baconskiver lægges pænt på
  • TIL: Vil du gøre saucen ekstra cremet og lækker, kan du tilsætte den 1/2 håndfuld revet cheddar og 1/2 håndfuld friskrevet parmesan og lade det koge med ind - det er syndigt, men virkelig lækkert!
  • Server den med min blomkålsris med et twist - du finder opskriften inde på bloggen
  • Rigtig god fornøjelse!