Go Back

Kyllingegryde med spinat og orzo

En fantastisk "alt-i-en" gryderet med saftige kyllingestykker og orzo i en lækker, cremet sauce med spinat og soltørrede tomater. 
Ret Gryderet, Hovedret, kylling
Keyword gryderet, kylling, orzo, spinat
Antal 4

Equipment

  • Stegegryde, der kan komme i ovnen

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • Lidt olivenolie
  • 4 stk kyllingebryst - skåret i mundrette stykker
  • 1 spsk Epic Spice Rotisserie Chicken Rub Alternativt: Tørret oregano, paprika, salt, peber og et lidt tørret chiliflager
  • 2 stk skalotteløg - fintsnittede
  • 2-3 stk hvidløgsfed - fintsnittede
  • 2 dl orzo pasta
  • 1.5 dl hvidvin - eller grøntsagsbouillon
  • 5-6 dl vand
  • 2.5 dl Fløde eller madlavningsfløde
  • 1-2 tsk Dijonsennep
  • 2 håndfulde friske babyspinatblade
  • 1.5 dl soltørrede tomater (dem der ligger i olielage) - fintsnittede
  • 1 stk. økologisk citron - lidt af saften og lidt af skallen (fintrevet)
  • 2-3 stilke frisk rosmarin - den ene gemmes som pynt ved servering

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Jeg bruger en stegegryde der kan tåle at komme i ovnen. Har du ikke sådan een må du hælde gryderetten over i et ildfast fad inden den kommes i ovnen.
  • Varm olien op i stegegryden og steg kyllingestykkerne sammen med krydderiblandingen, salt og friskkværnet peber.
    Steg dem gyldne og læg dem over på en tallerken
  • Hvis der er behov for det tilsættes lidt ekstra smør eller olie og herefter sauteres først skalotteløg indtil de er klare.
  • Tilsæt derefter de fintsnittede hvidløg og orzo'en og lad dem sautere med nogle minutter.
  • Hæld vinen ved og lad det koge ganske kort hvorefter der tilsættes vand. Lad det koge godt igennem 4-5 minutter.
  • Tilsæt nu fløde, sennep, spinatblade, soltørrede tomater, fintsnittet rosmarin og lidt revet citronskal. Lad det koge igennem indtil spinatbladene falder sammen.
  • Læg kyllingestykker tilbage i saucen og vend det hele godt rundt.
  • Stil det ind i den varme ovn evt dækket til med staniol i ca 15-20 minutter indtil kyllingen er gennemstegt.
  • Server med en frisk rosmarinkvist som pynt og gerne med en stor blandet salat som tilbehør.
  • Rigtig god fornøjelse!