Syltede chili der kan bruges som tilbehør til burger, tapasbordet eller i dine marinader og dressings. Super let at lave og en god måde at konservere dine chilier på.
Ret småt og godt, Tilbehør
Keyword chili, syltning, syltede grøntsager
Forfatter Maj Schjøth
Ingredienser
Det skal du bruge til et lille glas syltede chili:
100gramchili - helst inden for samme styrke, men gerne i flere forskellige farver.
2.5dlæblecidereddike
1dlvand
1spsksukker
1/4tsksalt
Eksperimenter med smagenDu kan evt tilsætte lagen et par skiver peberrod eller 1 lille fed hvidløg
Sådan gør du
Så nemt er det:
TIP: Tag et par engangshandsker på, når du skærer dine chili
Skyl chilifrugterne og skær dem i tynde skiver med en skarp kniv. Du skal IKKE fjerne kernerne.
I en lille gryde hælder du æblecidereddike, sukker og salt i og lader det koge op, så sukker og salt er opløst.
Vask og skold dit opbevaringsglas. Skyl det evt i en lille slat Atamon, for at forlænge holdbarheden.
Læg chiliskiverne ned i den rengjorte glas og overhæld med lagen. Sæt et tætsluttende låg på.Har du lyst til at eksperimentere med lidt anderledes smag kan du prøve at tilsætte et par skiver frisk peberrod eller et par hvidløgsfed.
Opbevar de syltede chili på køl, hvor de kan holde sig i flere måneder.