Go Back

Syltede chili

Syltede chili der kan bruges som tilbehør til burger, tapasbordet eller i dine marinader og dressings. Super let at lave og en god måde at konservere dine chilier på.
Ret småt og godt, Tilbehør
Keyword chili, syltning, syltede grøntsager
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Det skal du bruge til et lille glas syltede chili:

  • 100 gram chili - helst inden for samme styrke, men gerne i flere forskellige farver.
  • 2.5 dl æblecidereddike
  • 1 dl vand
  • 1 spsk sukker
  • 1/4 tsk salt
  • Eksperimenter med smagen Du kan evt tilsætte lagen et par skiver peberrod eller 1 lille fed hvidløg

Sådan gør du

Så nemt er det:

  • TIP: Tag et par engangshandsker på, når du skærer dine chili
  • Skyl chilifrugterne og skær dem i tynde skiver med en skarp kniv. Du skal IKKE fjerne kernerne.
  • I en lille gryde hælder du æblecidereddike, sukker og salt i og lader det koge op, så sukker og salt er opløst.
  • Vask og skold dit opbevaringsglas. Skyl det evt i en lille slat Atamon, for at forlænge holdbarheden.
  • Læg chiliskiverne ned i den rengjorte glas og overhæld med lagen. Sæt et tætsluttende låg på.
    Har du lyst til at eksperimentere med lidt anderledes smag kan du prøve at tilsætte et par skiver frisk peberrod eller et par hvidløgsfed.
  • Opbevar de syltede chili på køl, hvor de kan holde sig i flere måneder.
  • Rigtig god fornøjelse!