1/2spskEpic Spice "Chipotle Honey Rub" eller lav din egen af lidt chipotle og en god paprika
2spsksoltørrede tomater godt drænet for olie og skåret i mindre stykker
400gramhakkede, flåede tomater af god kvalitet
3dlbrune ris, gerne fra Italien
Ca 8dlgrøntsagsbouillon - jeg bruger altid Herbamare
2håndfuldesorte oliven af god kvalitet
1håndfuldbredbladet persille - fintsnittet (som drys på den færdige ret)
Sådan gør du
Sådan gør du:
Brug en steggryde eller pande med høje kanter
Varm lidt olie i stegegryden/panden og steg kyllingebrysterne til de får en fin stegeskorpe på begge sider og er gennemstegte. Stegetiden afhænger meget af deres størrelser, så er du i tvivl kan du lave et lille snit med en skarp kniv. Kylling må aldrig være rødt!Tag kyllingebrysterne over på en tallerken imens du laver risene klar.
Du skal IKKE vaske panden af, da stegeresterne indeholder dejlig smag til resten af retten.Tilsæt blot en spsk olie og sauter først løg til de er klare og tilsæt dernæst hvidløgene og de fintsnittede røde peberfrugter. Lad det stege et par minutter.
Tilsæt nu de brune ris, soltørrede tomater og krydderierne og vend det hele godt rundt på panden inden du tilsætter de flåede tomater og lidt over halvdelene af bouillonen.TIP: Du kan med fordel anvende færdigkogte brune ris, men så skal du IKKE tilsætte bouillon.
Sæt låg på stegegryden/panden og lad retten simre 30-40 minutter eller indtil de brune ris er færdige.Kig med jævne mellemrum til retten, rør godt rundt og tilføj lidt efter lidt bouillon, så retten ikke brænder på.
Smag til og juster evt. med ekstra krydderier efter smag og behag. Tilsæt de sorte oliven og gem nogle stykker til pynt.
Skær kyllingebrysterne i fine skiver som du lægger henover risene. Dæk igen med låg og giv retten de sidste minutter imens kyllingen varmes op.
Drys med fintsnittet persille og lidt ekstra sorte oliven.