Go Back

Limemarinerede kyllingelår

Ret Gryderet, Hovedret, lchf/keto
Keyword kylling, lime, marinade
Antal 4

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 6 stk. hele kyllingelår af god kvalitet
  • 3 spsk olivenolie
  • 2-3 tsk flydende honning eller brun farin (til marinaden)
  • 1/2 stk. solohvidløg eller 3 alm hvidløgsfed - fintsnittede
  • 1 spsk Epic Spice chicken rub eller bland selv rosmarin, oregano, timian, lidt chipotle chili eller chiliflager
  • Lidt salt og friskkværnet peber
  • 2 stk. økologiske limefrugter (saften heraf)
  • 1 stk. økologisk limefrugt skåret i skiver til servering
  • 1/2 håndfuld bredbladet persille eller koriander

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Start med at marinere kyllingelårene 15-20 minutter i køleskabet. Marinaden laves ved at røre: 2 spsk olivenolie, limejuice, fintsnittet bredbladet persille eller koriander, hvidløg, honning eller brun farin og krydderierne sammen i en skål.
    Vend kyllingelårene i marinaden, så alle sider er smurt godt ind, dæk skålen og sæt den på køl i 15-20 minutter.
  • Varm imens ovnen op til 200-225 grader
  • Tag de marinerede kyllingelår ud af køleskabet og varm den sidste spsk olie op i en pande/gryde der kan komme i ovnen.
    Steg kyllingelårene med resterne af marinaden 4 minutter på hver side til de har fået en fin gylden stegeskorpe. Sæt panden ind i ovnen og steg videre indtil kyllingekødet er gennemstegt (ca 20 minutter).
    Tjek efter ved at lave et lille snit i den tykkeste del af låret med en skarp kniv. Kyllingekødet skal altid være gennemstegt.
  • Pynt med fintsnittet bredbladet persille/koriander og limeskiver.
    Server med små kogte kartofler, blomkålsris eller brune ris og gerne en stor blandet salat.
  • Rigtig god fornøjelse!