Go Back

Wok med kylling, fuldkorns æggenudler og masser af grønt

En lækker wokret fyldt med sunde grøntsager, kylling og fuldkorns æggenudler.
Retten fungerer som et nemt, sundt og lækkert måltid både til frokost og aften.
Ret frokost, Hovedret, hurtig aftensmad, wokmad
Keyword fuldkorns æggenudler, grøntsager, kylling, wok
Antal 2
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 2 stk. kyllingebryst - skåret i fine tynde skiver (jo tykkere jo længere tilberedning og kylling skal ALTID gennemsteges)
  • 1/2 bundt grønne asparges - skær bunden af og snit i skår 3 sm stykker
  • 1 stk. rød snackpeber - skåret på langs i fine 3 cm strimler
  • 3-4 buketter broccoli snittet i tynde skiver
  • 2 håndfulde champignoner - skyllede og skåret i tynde skiver
  • 1 håndfuld bredbladet persille - groftsnittet Alternativ: Koriander
  • 1 håndfuld saltede peanuts
  • 1 pose wokgrønt fra frost - 500 gram (min indeholdt bla bambusskud, grønne bønner, minimajs og slikærter)
  • Krydderier: karry, fiskesauce, soya, flagesalt og friskkværnet peber
  • 2 plader Fuldkorns æggenudler
  • Lidt olie - jeg holder af at bruge sesamolie

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Sæt en gryde med vand over. Når vandet koger lægger du de to plader nudler ned og slukker for varmen. Rør lidt rundt med en gaffel for at de går fra hinanden. Når de er bløde, hælder du vandet fra (hold en smule af vandet tilbage til "saucen"
  • Klargør alle grøntsagerne. Hvis du også supplerer med wok-grønt fra frost, skal de IKKE optøes før brug.
  • Varm wokken godt op med lidt sesamolie
  • Start med at stege kyllingestykkerne til de får en fin gylden stegeskorpe og tilsæt dernæst lidt efter lidt de øvrige grøntsager alt efter deres tykkelse og størrelse. Bruger du gulerødder, skal de have lidt længere tilberedning end f.eks. sukkerærter.
  • Når alle grøntsager er færdigstegte (men stadig har bid) tilsætter du lidt af nudlernes kogevand. Bare en lille smule og så tilsætter du dine krydderier og vender det godt rundt. Smag på maden og juster med ekstra krydderi, hvis der er behov for det.
  • Vend så de afdryppede æggenudler rundt i wokken, giv det et gavmildt drys persille eller koriander og lidt peanuts på toppen.
  • Server med lidt ekstra peanuts i en skål ved siden af og stil også gerne både soya, fiskesauce og lidt sød chilisauce ind på bordet. Så kan alle selv spice maden op efter smag og behag.
  • Rigtig god fornøjelse!