Go Back

Kålsalat med sød kartoffel, sprøde kikærter og saftig kylling | Salat no. 28

En stor og mættende salat med kål, sprøde salater og friske krydderurter i bunden, avocado, sød kartoffel, kikærter og saftig kylling på toppen.
Slut af med frisk mikrogrønt og lækker dressing
Ret frokost, Hovedret, Salat
Keyword avocado, kål, kylling, salat, sød kartoffel
Antal 4
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 2-3 stk store færdigstegte kyllingebryster - gerne lune og skåret i skiver
  • 1 stk. mellemstor aflang sød kartoffel - skrællet og skåret i 1 cm tykke skiver
  • 1 brik forkogte kikærter - skyllet og drænet for væde
  • 1-2 håndfuld kål - fintsnittet
  • 1 håndfuld bladsalat - gerne mix af forskellige typer
  • 1/2 håndfuld friske krydderurter - her er der anvendt frisk bredbladet persille - groftsnittet
  • 1 håndfuld ruccolasalat (kan erstattes af vårsalat/feldsalat)
  • 1 stk avocado - skåret i skiver
  • Lidt olivenolie (til de søde kartoffelskiver/kikærter)
  • Lidt flagesalt, friskkværnet peber, chipotle chili eller røget paprika
  • Lidt friskrevet parmesanspåner (kan udelades, men smager bare skønt)

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Start med at lave de sprøde kartofler og kikærter - Tænd ovnen på 200 grader (alm ovn)
    Vend kartoffelskiverne i lidt olie og krydderier og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i 20 minutter, tag pladen ud af ovnen og tilsæt kikærterne sammen med lidt ekstra olie, hvis det er nødvendigt. Vend det hele godt rundt, så kikærterne får lidt af krydderierne fra de søde kartofler. Spred blandingen ud på bagepapiret og sæt pladen tilbage i ovnen - i ca 20 minutter eller indtil de søde kartofler er møre og kikærterne sprøde.
    Pas på de ikke bliver sorte i kanterne!
    Tag dem ud og lad dem køle lidt af.

Lav imens salaten klar:

  • Fordel den fintsnittede kål, friske krydderurter og salatblade på et stort fad.
  • Skær avocadoen over, tag stenen ud, med en ske tages avocadokødet ud og skæres i fine skiver, der fordeles over salaten. Dryp den evt med lidt lime eller citronsaft, så den ikke bliver brun at kigge på.
  • Fordel de sprøde søde kartoffelskiver og kikærter i små grupper oven på salaten. Lad dem ligge lidt øverst, så de bevarer deres sprødhed.
  • Skær de lune kyllingebryster i skiver og læg dem øverst eventuelt med en streg tahindressing oven på.
  • Pynt med mikrogrønt (jeg har brugt rosenradiser), hvid sesam og riv nogle parmesanspåner henover - så er den klar til servering!

Nem vinaigrette: 4 spsk mild olivenolie, 2 spsk æbleeddike, 1/2 spsk dijonsennep, 2 tsk flydende honning, flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt knust hvidløg. Hæld alt i et glas, skru låget på og ryst kraftigt til alt er blandet godt sammen.

    Nem Tahin-dressing: Tahin (sesampasta) røres lind med citron eller limesaft og lidt vand. Smag den til med flagesalt, friskkværnet peber og evt lidt knust hvidløg. Du kan også blende din tahindressing med friske krydderurter, hvis du ønsker det.

    • Rigtig god fornøjelse!