En dejlig lille vegetarisk ret eller tilbehør, der passer rigtig godt til både fisk og kylling. Du kan også blande dem med fine små kogte kartofler i en kartoffelsalat med ekstra fylde. Du kan finde opskriften på kartoffelsalat med marinerede butterbeans lige her.
Ret Salat, småt og godt, Tilbehør, vegetarisk
Keyword Butterbeans, Limabønner, sennep
Antal 1portion
Forfatter Maj Schjøth
Ingredienser
1brikforkogte Butterbeans - grundigt skyllede og afdryppede (300 gram)
2spskmild olivenolie
2spskgrov sennep (jeg brugte Grov sennep fra Løgismose)
Lidtflagesalt og friskkværnet peber
1/2håndfuldmandler - grofthakkede
Sådan gør du
Sådan gør du:
Udblød og kog butterbeans som anvist på posen og lad dem køle af. Eller brug de færdigkogte som købes på dåse eller brikker. Jeg brugte de færdigkogte, så portionen passer til 1 brik.
Da butterbeans tager bedre imod smagsgivere, når de er lune, varmer jeg dem lidt i en gryde. Jeg rører bare lidt i dem indtil de er lune uden at tilsætte hverken olie eller væde. Det går hurtigt og imens laver du marinaden.
Rør sennep ud i olien og smag til med flagesalt og friskkværnet peber.
Vend dem med de lune butterbeans. Jeg gør det i den lune gryde og hælder herefter blandingen over på et lille serveringsfad, hvor der pyntes med friske krydderurter eller mikrogrønt, grofthakkede mandler og evt lidt finthakkede cornichoner (kan udelades)