Go Back

Galette med kartoffel og to slags oste

Sprød og lækker fransk tærte med papirstynde kartoffelskiver, to slags oste og masser af friske krydderurter.
Vi spiser den lun med en stor blandet salat til.
Ret frokost, gæstemad, Hovedret
Keyword fløde- ostesauce, friske krydderurter, galette, kartoffel, tærte
Antal 1 stk
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1 rulle butterdej eller tærtedej
  • 3 spsk olivenolie
  • 3-4 stk kartofler skåret papirstyndt - evt på mandolinjern
  • 1 håndfuld friskrevet Gouda
  • 1 håndfuld friskrevet rød cheddar
  • 1 håndfuld fintsnittede friske krydderurter f.eks. dild, basilikum, oregano, purløg og timian (timian og kartofler passer godt sammen)
  • 1/2 tsk Pizza Seasoning fra @EpicSpice eller lidt tørrede chiliflager
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 stk æg - sammenpisket

Sådan gør du

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 200 grader alm ovn
  • Læg butterdejen eller tærtedejen over på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Prik bunden med en gaffel
  • Smør bunden med en smule af olien
  • Fordel de fintsnittede krydderurter på bunden - lad 1-2 cm af kanten være uden fyld (den skal foldes til sidst)
  • Fordel nu de to slags oste - undlad 1-2 cm af kanten.
  • Bland kartoffelskiverne med resten af olien, lidt frisk timian, salt og friskkværnet peber.
    Læg dem nu lagvis på osten og igen lades 1-2 cm af kanterne være.
  • Fold kanterne hele vejen rundt og pensl dem med sammenpisket æg.
  • Bag galetten i ca 30 minutter eller indtil kartoflerne er møre og kanten sprød og gylden.
  • Tag den færdigbagte galette ud af ovnen og drys med ekstra friske krydderurter og dryp med flydende honning.
    Server den lun med en god blandet salat. Du kan inde unde fanen "Salater" finde flere lækre salater, toppings og dressings.
  • Rigtig god fornøjelse!