Go Back

Grøn salat med friske ærter

Dejlig sommersalat med friskbælgede ærter, radiser og masser af friske krydderurter.
Smager dejligt både som frokostret med et par smilende æg eller som tilbehør til kylling, fisk, grill og rødt kød.
Ret frokost, Grill-tilbehør, Hovedret, Salat
Keyword ærter, friske krydderurter, salat
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 3 håndfulde romainesalat eller friske spinatblade (du kan også fint bruge hjertesalat)
  • 1 håndfuld friske krydderurter f.eks. basilikum, dild, purløg og oregano - fintsnittede - hold 1 spsk tilbage til dressingen.
  • 1 håndfuld radiser - skåret i kvarte
  • 1/2 agurk skåret i skiver
  • 1-2 håndfulde cherrytomater i halve (brug gerne de flerfarvede)
  • 2 håndfulde friskbælgede ærter (spiser du salaten uden for sæson, kan du bruge gode frosne ærter, du overhælder med kogende vand)
  • 4-5 stk basilikumstoppe til pynt
  • EVT 1 håndfuld ristede og saltede græskarkerner (kan udelades)

Til dressingen:

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk af de fintsnittede krydderurter
  • 1/2 stk lime (saften)
  • Lidt flydende honning
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber (smag til med)

Sådan gør du

  • Fordel salaten i bunden af et serveringsfad
  • Fordel de øvrige ingredienser i små bundter rundt på salat/spinatbladene
  • Drys de fintsnittede friske krydderurter henover
  • Rør dressingen godt sammen, men vent med at hælde den henover salaten til lige før servering. Pynt med basilikumstoppe og har dy lyst til ekstra knas, smager det skønt med et gavmildt drys af ristede og saltede græskarkerner.
  • Få din daglige dosis grønt - hent inspiration på www.majspassion.dk
    Rigtig god fornøjelse!