Go Back

Caribisk kyllingegryde

Saftig kylling, små kartofler og svampe i en vildt lækker kokossauce.
Ret Aftensmad, Gryderet, Hovedret
Keyword kartofler, kokosmælk, kylling, svampe
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 600 gram kyllingebryst i mundrette stykker
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk smør
  • 350 gram svampe - skåret i kvarte
  • 2 stk bananskalotte eller gule løg - fintsnittet
  • 2-4 fed hvidløg - fintsnittet
  • 2 tsk Spicy Caribbean Chicken Rub fra @EpicSpice Alternativt: Chipotle chili, tørret timian, basilikum, stødt muskatnød, stødt kanel, stødt allerhånde
  • 1 glas rød pesto (190 gram)
  • 500 gram kartofler gerne små aspargeskartofler skåret i halve
  • 1 dåse kokosmælk TIP: Vil du have mere sauce, kan du blot tilføje en smule kyllingebouillon sammen med kokosmælken.
  • 1 håndfuld bredbladet persille - fintsnittet
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Varm smørret op i en pande med høje kanter og steg svampene gyldne. Giv dem et drys salt og læg dem over på en tallerken til senere.
  • Tilføj olivenolie til panden og steg kyllingestykkerne indtil de får en gylden stegeskorpe og tilføj de halverede aspargeskartofler, løg og hvidløg. Steg det under omrøring indtil løgene er klare.
    Det er vigtigt at kartoflerne ikke er alt for store, da de så har svært ved at blive møre uden at kyllingekødet bliver stegt for længe.
  • Tilføj herefter krydderiblandingen og rød pesto, vend det rundt og lad det sautere et par minutter, hvorefter kokosmælken tilsættes.
  • Vend det hele grundigt sammen, dæk med låg eller staniol og lad det småsimre indtil indtil kylling og kartofler er møre.
  • Smag til og juster med ekstra krydderier, flagesalt og friskkværnet peber.
  • Fordel de smørstegte svampe henover retten og giv den et gavmildt drys fintsnittet bredbladet persille inden servering.