Go Back

Luftige boller uden mel

Dejlige low carb boller bagt uden mel. Varier smagen ved at skifte imellem frø og nødder og oste med forskellige smag.
Dejlige til morgenmad, i madpakken, som sandwich eller burgerbolle.
Bollerne er fryseegnede!
Ret Bagværk, brød uden mel, KETO, LCHF, madpakke, Morgenmad
Keyword boller, burgerboller, melfri, morgenbrød
Antal 6 stk alt efter størrelse
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 4 stk æg
  • 1 bæger Philadelphia - varier smagen ved at skifte imellem de forskellige smagsvarianter
  • 1 håndfuld revet ost - f.eks. mozzarella eller rød cheddar
  • 1 spsk HUSK (med top)
  • 6-7 spsk Pofiber (med top)
  • 1 spsk chiafrø
  • 1 spsk hampefrø
  • 1 spsk hørfrø
  • 2 tsk bagepulver (med top)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader alm ovn (min ovn varmer ret hårdt)
  • Start med at piske æggene skummende
  • Rør herefter Philadelphia i, så det bliver en jævn masse.
  • Tilføj herefter resten af ingredienserne og rør til du får en ensartet konsistens.
  • Lad dejen hvile 15 minutter.
    TIP: Dejen skal herefter være så våd, at du ikke kan forme den med fingrene, men heller ikke så våd, at den er flydende. Er den det, må du tilsætte lidt ekstra Pofiber.
  • Sæt 5-6 stk boller af på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg bruger en ske, for dejen er ret våd.
  • Bag dem i 15-20 minutter indtil de får en gylden overflade.
    Det gamle trick med at banke dem under bunden fungerer ikke med boller uden tilsat mel.
  • Lad dem køle af på en bagerist inden du skærer i dem.
    De opbevares i køleskabet og er også fryseegnede.