Go Back

Farverig vinter salat

Smuk og farverig salat fyldt med lækkerier.
Ret Aftensmad, frokost, julemad, Salat, Tilbehør
Keyword avocado, æbler, bolchebeder, brombær, granatæble, grape, pistacienødder, ruccola
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1 pose blandet salat hvor der indgår ruccola Du kan også bruge 2 store håndfulde af dine foretrukne salat.
  • 1 stk avocado skåret i mundrette stykker
  • 1 stk bolchebede
  • 1 stk rød syrligt æble f.eks. Elise
  • 1 stk rød grape
  • 1 håndfuld granatæblekerner (gerne fra frost)
  • 1 håndfuld friske bær f.eks. brombær
  • 1/2 håndfuld pistacienødder

Dressing:

  • 1 stk lime - saften heraf
  • 1 tsk flydende honning
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 nip flagesalt
  • Lidt friskkværnet peber
  • 1/2 spsk friske timianblade

Sådan gør du

  • Skræl bolchebeden og skær den i papirstynde skiver med en meget skarp kniv eller på et mandolinjern.
  • Skær skrællen plus alt det hvide af den røde grape. Skær den i både.
  • Halver æblet, fjern kernehuset og skær det i tynde sammenhængende strimler.
  • Fordel salatbladene på et smukt fad. Fordel herefter bolchebeder, avocado og de skiveskårede æbler i små grupper ovenpå.
  • Drys med pistacienødder og granatæblekerner henover.
  • Rør dressingen sammen og smag til med lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • Lige før servering dryppes salaten med dressingen.
    Rigtig god fornøjelse!