Go Back

Bagt gulerodssalat

Sundt og lækkert som tilbehør til dine kødretter eller som et selvstændigt vegetarisk måltid
Ret Aftensmad, frokost, Grill-tilbehør, Salat, vegetarisk
Keyword appelsin, avocado, bagte gulerødder, gulerod, pistacienødder
Antal 2 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 1 pose snackgulerødder
  • 1 fed hvidløg - knust
  • Lidt flagesalt, friskkværnet peber, frisk timian og stødt spidskommen
  • 1 stk økologisk appelsin
  • 1 stk moden avocado
  • 1/2 håndfuld pistacienødder (jeg bruger de usaltede)
  • Lidt mild og frugtig olivenolie
  • 1 spsk bredbladet persille - fintsnittet
  • 1 spsk rosmarinhonning (anden flydende honning kan også bruges)

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader
  • I en skål laver du en lille marinade til gulerødderne.
    En ganske lille smule olie blandes med et nip flagesalt, friskkværnet peber og et nip stødt spidskommen. Rør det rundt og vend herefter gulerødderne i marinaden, så det er godt coatede.
  • Læg dem over i et ildfast fad og bag dem i ca 25 minutter til de er netop møre og har fået en fin gylden farve.
  • Tag gulerødderne ud af ovnen og lad dem køle lidt af. Klargør resten af salaten imens.
  • Med en skarp kniv skæres skrællen af appelsinen og den skæres i fine lameller. Gør det på en tallerken så du kan bruge den saft, der løber fra til dressingen.
  • Hæld saften over i skålen du vendte gulerødderne i og tilsæt lidt flagesalt, friskkværnet peber og friske timianblade. Rør det rundt, så er dressingen klar.
    Tip: Du kan også tilføje lidt citronsaft hvis du ønsker dressingen ekstra syrlig.
  • Skær avocadoen i halve og fjern skal og sten. Skær herefter avocadoen i fine både.
  • Læg avocadobådene over i dressingen og masser dressingen godt ind i avocadobådene (pas på de ikke går i stykker).
  • Læg avocadostykkerne (der må gerne hænge lidt dressing ved) sammen med de let afkølede bagte gulerødder over på et smukt fad. Fordel appelsinlamellerne rundt omkring og drys med pistacienødder og friske krydderurter f.eks. bredbladet persille
  • Slut af med at dryppe en rigtig god flydende honning henover - jeg har brugt en rosmarinhonning.
  • Server og nyd den!