Go Back

Rødkålssalat med frugt og bær

Sprød, sund og lækker rødkålssalat proppet med frisk og tørret frugt og bær.
Ret Aftensmad, Grill-tilbehør, Salat, vegetarisk
Keyword abrikos, appelsin, broccolisalat, brombær, frisk timian, granatæble, honning, rødkål, rødkålssalat, tørret frugt, valnødder, vindruer
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 2 store håndfulde fintrevet rødkål (jeg snitter det med en gammeldags flad ostehøvl)
  • 1 stk økologisk appelsin
  • 1 håndfuld granatæblekerner
  • 1 håndfuld grønne vindruer skåret i halve
  • 1 håndfuld soltørrede abrikoser - skåret i halve eller kvarte
  • 1 håndfuld Valnøddekerner - grofthakkede
  • 2 kviste frisk timian
  • 1 tsk flydende honning f.eks. rosmarinhonning
  • Lidt flagesalt og friskkværnet peber
  • 6-8 stk friske brombær eller anden bær

Sådan gør du

  • Fordel den fintsnittede rødkål på et smukt fad.
  • Skær appelsinen i to halvdele. Den ene halvdel skærer du skrællen af og skærer den i tynde skiver.
    Den anden halvdel bruger du til dressingen:
    Du presser du saften ud af den halve appelsin og blander med lidt honning, friske timianblade, et nip flagesalt og friskkværnet peber.
  • Fordel abrikoser, vindruer, granatæblekerner og appelsinskiver ovenpå rødkålen.
  • Drys med de grofthakkede valnøddekerner og friske bær.
  • Lige før servering dryppes dressingen henover og er der lidt friske timianblade til overs drysses de henover.
  • Rigtig god fornøjelse!