1stklille bolchebede (skrællet og skåret i papirstynde skiver)
2håndfuldeærter (optøet fra frost)
2stkforårsløg - fint snittet
1håndfuldgranatæblekerner (evt optøet fra frost)
1/2-1stkavocado skåret i skiver
1/2stkrødt æble skåret i tynde skiver
1håndfuld cashewnødder
Lidtfriske krydderurter eller mikrogrønt som pynt ved servering.
Dressing: Vi spiser ikke dressing på denne salat, men vil du gerne have en nem og lækker dressing, kan du røre olivenolie med citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber. Tilføj lidt honning, hvis du ønsker dressingen lidt sødere.
Sådan gør du
Start med at snitte eller rive den lilla spidskål meget fint.Læg den som bund i et smukt fad.
Skræl og skær bolchebeden i meget tynde skiver og skær dem derefter i halve.Hæld kogende vand over de frosne ærter og dræn vandet fra.Skær æblet midt over og skær det halve æble i tynde strimler. Lad dem forblive sammenhængende, når du lægger dem på salaten.Skær avocadoen midt igennem, fjern stenen og skær i skiver (dryp evt med lidt citronsaft så den ikke bliver misfarvet).Skær bunden af forårsløget og del det, der hvor det hvide bliver grønt. Den hvide del fintsnittes, mens den grønne del snittes lidt i tynde ringe og bruges som drys på den færdige salt.
Fordel bolchebeder, ærter, æbler, avocado og den hvide del af forårsløget henover den fintsnittede spidskål. Anret gerne i små grupper - det ser pænest ud.
Fordel herefter granatæblekerner, den grønne del af forårsløget, cashewnødderne og de friske krydderurter henover.
Kan du ikke undvære dressing...? Så kan du nemt røre en dressing af lidt olivenolie, citronsaft, evt lidt honning og smage den til med flagesalt og friskkværnet peber.