Go Back

Chiligryde, chili med kylling og quinoa

Nem og hurtig chiligryde med pulled chicken lavet på blot 30 minutter.
Ret Aftensmad, hovedmåltid
Keyword chili, kylling, ostegratineret, pulled chicken
Antal 4 personer
Forfatter Maj Schjøth

Equipment

  • Pande der kan tåle at komme i ovnen. Alternativt må du bruge et ildfast fad, når osten skal gratineres.

Ingredienser

Det skal du bruge til at lave snyde pulled chicken

  • 600 gram kyllingebryster (3-4 stk)
  • Ca. 1/2 ltr vand
  • 1 stk bouillonterning

Det skal du bruge til saucen:

  • 2 spsk olivenolie til stegning
  • 2 stk alm løg - fintsnittet
  • 4 fed hvidløg eller 1 solohvidløg - fintsnittet
  • 1 stk stor rød peberfrugt - snittet i strimler
  • 1/2 stk rød chili
  • 100 gram karrypaste
  • 2 tsk sød paprika
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 dåser hakkede, flåede tomater
  • 1 stk bouillonterning
  • Evt 1 spsk rørsukker

Topping:

  • 1 stk avocado skåret i skiver
  • 1 håndfuld friskrevet rød cheddar
  • 1 stk gul peberfrugt skåret i tern
  • 1/2 stk rød chili skåret i tynde skiver
  • 1 stk rødløg skåret i fine både
  • Lidt creme fraiche 38%
  • Lidt bredbladet persille
  • Evt. 1 minidåse quinoa, kikærter eller sorte bønner (færdigkogt)

Sådan gør du

  • Start med at sætte kyllingen over.
    Læg kyllingerne ned i en gryde og fyld vand på, så det netop dækker og læg en bouillonterning derned.
    Bring vandet i kog, sænk temperaturen, så det blot småkoger, sæt låg på og lad det simre i 25-30 minutter.
  • Imens laver du resten klar.
  • Varm olien op i en pande, der kan komme i ovnen og steg løg, hvidløg, chili og de røde peberfrugter indtil løgene er blanke.
  • Tilsæt krydderierne og lad dem stege med et minuts tid til de begynder at dufte dejligt.
  • Tilsæt nu de hakkede, flåede tomater og 1 bouillonterning. Rør rundt og lad det simre nogle minutter.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber og tilføj om nødvendigt ekstra krydderier.
    TIP: Tomater fra dåse har meget forskellig kvalitet. Mangler de smag, er tomaternes bedste ven rørsukker. Der skal kun ganske lidt rørsukker til for at smagen bliver rundere og dybere.
  • Lad det småsimre imens du river de færdige kyllingebryster i trævler med to gafler.
  • Tilsæt kyllingekødet og rør rundt, så kylling og sauce fordeles.
  • Toppings stilles med ind på bordet i små skåle, så hver enkelt selv kan sammensætte sin mad.
    Tip: Er du ekstra sulten, så tilføj gerne en dåse færdigkogte quinoa, kikærter eller sorte bønner.
  • Rigtig god fornøjelse - og laver du min opskrift, så husk #MAJSPASSION, hvis du deler din mad på de sociale medier.