Bagefast kagecreme – sådan laver du den perfekte vaniljecreme

Det er så nemt at lave sin egen hjemmelavede bagefaste kagecreme / vaniljecreme.
Hjemmelavet bagefast kagecreme / vaniljecreme.

Hjemmelavet kagecreme / vaniljecreme

I flere år valgte jeg at springe over der, hvor gærdet er lavest og brugte en pulver-kagecreme. Men hånden på hjertet, så smager de altså bare ikke nær så godt, som en hjemmelavet en af slagsen.

Jeg troede bare, at det var både svært og besværligt at lave vaniljecreme eller kagecreme, men den gode nyhed er: Det er det på ingen måde. Faktisk er det  akkurat lige så hurtigt som at lave en kagecreme på pulver.

For at vise dig, hvor nemt det er, har jeg lavet en lille how-to-video, så du ved selvsyn kan se, at det vitterligt blot er at piske alle ingredienserne godt sammen, tænde for varmen og lade det koge op et par minutter – et voila, en virkelig lækker hjemmelavet OG bagefast kagecreme.

Bagefast kagecreme er netop vigtigt, når den skal bruges som fyld i f.eks. fastelavnsboller. Det er virkelig kedeligt og mega ærgerligt, når cremen flyder ud af bollerne. Men det er der heldigvis et nemt tip til, for du tilsætter simpelthen en smule ekstra Maizena eller majsstivelse og så er det problem løst.

Jeg bruger som hovedregel vaniljestænger, når jeg laver desserter og creme, men uha hvor er de bare blevet dyre. Jeg har derfor prøvet at lave en vaniljecreme med vaniljesukker – og det kan sagtens bruges. Så har du ikke lige en vaniljestang, så går du bare med vaniljesukkeret. Det er skrevet ind som et alternativ i opskriften.

Prøv min opskrift på de bløde gammeldags fastelavnsboller med remonce og creme, eller de svenske Semlor med mandelmasse og hindbærskum. I de svenske semlor, kan du også putte lidt af den dejlige kagecreme i bunden af bollen. Det gør dem bare ekstra lækre.

Nedenfor kommer der lidt tips til at sikre det en perfekt bagefast kagecreme.

Bagefast vaniljecreme / kagecreme - nem og hurtig opskrift fra Majspassion.dk

Lidt tips til den perfekte kagecreme / vaniljecreme

Som nævnt ovenfor, er det både nemt og på ingen måde svært at lave en hjemmelavet kagecreme / vaniljecreme. Men for at du får det bedste resultat, kommer her lidt tips, som jeg selv bruger – og det virker!

  • Pisk alle ingredienserne grundigt sammen INDEN du tænder for kogepladen. På den måde sikrer du, at der ikke kommer æggeklumper i den færdige kagecreme.
  • Laver du en kagecreme med vaniljesmag – en vaniljecreme – får du det bedste resultat med en vaniljestang. Desværre er det blevet meget dyre og du kan derfor sagtens erstatte vaniljestangen med vaniljesukker. Det er skrevet ind som alternativ i opskriften.
  • Skal du bruge en bagefast kagecreme, er det en god ide at tilføje lidt ekstra Maizena eller majsstivelse. Har du ikke Maizena eller majsstivelse, så kan du til nød bruge hvedemel.
  • Dæk altid din kagecreme til med husholdningsfilm, der lægges helt ned på kagecremen. På den måde sikrer du at den ikke trækker skind.
  • Lad altid din kagecreme koge igennem ved svag varme i 2-3 minutter, så al melsmag forsvinder.
  • Køl altid kagecremen helt ned før den anvendes. Har du travlt, så hæld den færdige kagecreme over i en fladbundet beholder og stil den på køl.

Sådan nu er du klar til at lave den perfekte bagefaste kagecreme og måske fylde den i nogle hjemmebagte fastelavnsboller. Det blir lækkert!

Fastelavnsboller med hjemmelavet kagecreme. Det er både nemt og hurtigt at lave sin egen bagefaste kagecreme til fastelavnsboller og jordbærtærter.

Vil du ha mere mad i dit feed…?

Er du også vild med lækker mad fyldt med smag, og som ikke kræver flere timer i køkkenet? Jamen, så er du havnet det helt rigtige sted!

Min passion er nemlig lige netop at lave dejlig mad til alle. Mad, der er fyldt med farverige grøntsager, skønne krydderier og som ikke kræver en hel dag i køkkenet.

Du kan følge mig på både InstagramPinterest og på Facebook, hvor jeg også deler min madpassion. På den måde, kan du altid holde dig opdateret med alt det nye herinde på bloggen.

Hvis du vælger at lave nogle af mine opskrifter, er du velkommen til at tagge mig på Instagram under #majspassion eller @majspassion. Har du lyst til det, så deler jeg gerne dit madfoto på min Storyline.

Håber du vil blive glad for opskriften på den bagefaste kagecreme / vaniljecreme. Den kommer lige her nedenfor.

Rigtig god fornøjelse!

Lav nemt og hurtigt din egen bagefaste kagecreme / vaniljecreme. Find den nemme opskrift med how-to-video på Majspassion.dk

Bagefast kagecreme / vaniljecreme

Så nemt laver du din egen bagefaste kagecreme / vaniljecreme
Ret Bagværk
Køkken dansk
Keyword bagefast, fastelavnsboller, kagecreme, vaniljecreme
Antal 1 portion til 12 fastelavnsboller
Forfatter Maj Schjøth

Ingredienser

  • 2 stk æg str M/L
  • 4 spsk sukker
  • 2 spsk strøgne Maizena eller majsstivelse
  • 3 dl sødmælk Du kan bruge minimælk, men sødmælk gir det bedste resultat
  • 1 stang vanilje (korn plus den tomme stang) Kan erstattes af 2-3 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

  • For at udnytte den dyre vaniljestang bedst muligt skærer du stangen igennem og fjerner alle vaniljekorn med en skarp kniv. Drys lidt sukker ud på skærebræt'et og masser vaniljekornene med sukkeret, så de enkelte korn kommer til deres ret.
  • Pisk alle ingredienserne grundigt sammen i en gryde og tænd først herefter for varmen.
  • Pisk hele tiden og lad cremen koge godt igennem 2-3 minutter, så al melsmag forsvinder.
  • Når kagecremen ikke længere er kogende varm, kan du hælde den over i en fladbundet plastbeholder, sække den med husholdningsfolie helt ned på selve cremen og stille den i køleskabet.
    Tip: Det er meget vigtigt altid at dække cremen med husholdningsfilm HELT NED på selve cremen. På den måde undgår du at cremen trækker skind.
  • Cremen skal være helt kold inden den fyldes i f.eks. fastelavnsboller.
    Jeg hælder den som regel i en engangs-sprøjtepose og sætter en stor flødeskumstyl på. Så er det lettere at håndtere, når den f.eks. skal bruges som fyld i fastelavnsboller.
  • Opbevar altid kagecreme på køl, hvor den kan holde sig 2-3 dage.
  • Kagecreme / vaniljecreme er perfekt i de gammeldags fastelavnsboller sammen med lidt remonce. Men kagecreme kan du også bruge i jordbærkager m.m.
  • Rigtig god fornøjelse!

Video

Nem og hurtigt bagefast kagecreme til dine hjemmebagte fastelavnsboller

Vi elsker cookies🍪De hjælper os med at huske, hvilke sider du har kigget på, så vi kan optimere din brugeroplevelse. Hvis du fortsætter accepterer du brugen af cookies.